ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές,

Σας περιμένουμε στον χώρο του Πανεπιστημίου, με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για την υγεία όλων. Σας καλούμε να βοηθήσετε να μείνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο ανοικτό και οι συνάνθρωποί μας υγιείς.

 ΠΡΟΤΟΥ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

https://edupass.gov.gr

 

  1. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 

Για την προσέλευσή σας είναι απαραίτητο να πληροίτε μία από τις εξής προϋποθέσεις:

  • να έχετε ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου ή να έχετε ολοκληρώσει προ 14 τουλάχιστον ημερών τον εμβολιασμό με τη δεύτερη δόση (για τα υπόλοιπα εμβόλια), ή

  • να έχετε νοσήσει από κορωνοϊό COVID‐19 και να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι (20) ημερών και μικρότερο των έξι (6) μηνών από την ημερομηνία διάγνωσής τους, ή

  • να έχετε διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο είτε με τη μέθοδο PCR είτε με rapid test. Ο εργαστηριακός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές εβδομαδιαίως έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντίστοιχα.

 

Τα πιστοποιητικά που έχετε για καθεμία από τις ανωτέρω περιπτώσεις θα πρέπει να τα φέρετε σε έντυπη (φυσική) μορφή μαζί με την φοιτητική ή αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό σας.

 

Οφείλετε να βρίσκεστε στο Πανεπιστήμιο ΜΙΣΗ ΩΡΑ πριν από την έναρξη του μαθήματος που προτίθεστε να παρακολουθήσετε ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για τον έλεγχο των πιστοποιητικών και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

 

Είναι απαραίτητο να φοράτε μάσκα μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου όπου παρατηρείται συνωστισμός.

 

  1. ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΤΦΟΡΜΑ gov.gr.

 

Κάθε φοιτητής ή φοιτήτρια, πριν να έρθει για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο πρέπει να έχει ενεργοποιήσει τα στοιχεία του στην ψηφιακή πλατφόρμα Edupass.gov.gr. Η ενεργοποίηση γίνεται ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ ως εξής:

 

  • Μπαίνει στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης https://edupass.gov.gr/ με τους κωδικούς taxis και τον ΑΜΚΑ.
  • Δηλώνει την πρόθεση φυσικής παρουσίας του στους χώρους του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών.
  • Αιτείται την καταχώριση των πιστοποιητικών του εμβολιασμού/ νόσησης/ rapid test/ PCR test στην ηλεκτρονική θυρίδα του Ακαδημαϊκού Τμήματος του Πανεπιστημίου δηλώνοντας υπεύθυνα ότι επιθυμεί τα στοιχεία του να προωθούνται αυτομάτως από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) στο σύστημα edupass.gov.gr.

 

Πρόσβαση στα στοιχεία αυτά έχει μόνο η Γραμματεία του Τμήματος. Ο χρόνος τήρησης των δεδομένων που προωθούνται στις θυρίδες ορίζεται σε επτά (7) ημέρες για κάθε καταχώριση.

 

logo     pistopoiisi 2circles

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

  • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
  • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
  • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας