Τίτλος διατριβής: “Οι προκλήσεις στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος: Δρώντες και Δημόσιες Πολιτικές”
Επιβλέπουσα: Μαριάννα Ψύλλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Η Μαριάννα Κοντολάτου με καταγωγή από τη Μάνη, μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ζει. Σπούδασε Επικοινωνία, Μάρκετινγκ και Δημόσιες σχέσεις στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έπειτα, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με τίτλο «Νέα Μέσα και Δημοσιογραφία» με «άριστα» στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, πραγματοποιώντας την πρώτη της έρευνα επί του προσφυγικού ζητήματος, από το 2015, για τη συγγραφή της μεταπτυχιακής διπλωματικής της εργασίας με τίτλο «Το προσφυγικό ζήτημα: Δρώντες και Δημόσιες Πολιτικές. Από τον Ιούνιο του 2018, εκπονεί τη διατριβή της στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου με θέμα: «Οι προκλήσεις στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος: Δρώντες και Δημόσιες Πολιτικές. Επιβλέπουσα της διατριβής της στο Πάντειο είναι η Αναπληρώτρια καθηγήτρια κα Μαριάννα Ψύλλα.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Πολιτική Επικοινωνία, Επικοινωνία και ΜΜΕ, Δημοσιογραφία και Social Media, το Προσφυγικό Ζήτημα, την Πολιτισμική Δημοσιογραφία και την Πολιτισμική Διαφορετικότητα, τις Δημόσιες Πολιτικές, αλλά και το Digital Marketing και την Πολυμεσική Αφήγηση.
Αποτελεί μέλος της ερευνητικής ομάδας του Παντείου του διεθνούς προγράμματος “Erasmus+Strategies Πολιτισμική Διαφορετικότητα CODES”. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CODES συνιστά ένα διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα (Erasmus+ key action 1: Strategic Partnerships), που υπό το συντονισμό του Πανεπιστημίου Lumière Lyon 2 της Γαλλίας, φέρνει σε συνεργασία ερευνητικές ομάδες πανεπιστημίων έξι ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία), με σκοπό την άμεση σύνδεση του πανεπιστημίου με την κοινωνία και τον καθορισμό του ρόλου της εκπαίδευσης στη διαχείριση της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας.
Αρθρογραφεί επίσης στο Medium, ενώ έχει εργαστεί ως ραδιοφωνική παραγωγός στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Spam Radio.gr , όπου ασχολήθηκε με το ραδιοφωνικό ρεπορτάζ για θέματα μετανάστευσης στο εξωτερικό και τα προγράμματα Erasmus. Μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως αρθρογράφος σε sites και ως social media editor, ενώ συμμετείχε στο 23ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων υπό τη διοργάνωση της ΜΚΟ “Safia” (Student Association for International Affairs) ως μέλος της ακαδημαϊκής επιτροπής αξιολόγησης, των προτάσεων που κατατέθηκαν από τις επιτροπές των βουλευτών-φοιτητών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.