Ρούγγας Βασίλης, Επίκουρος Καθηγητής

Γνωστικό Αντικείμενο: Γραμματισμός στα Ψηφιακά Μέσα και στην Πληροφορία

 

Ο Βασίλης Ρούγγας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Tμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Σπούδασε οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και οικονομικά μαθηματικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ολοκλήρωσε το δεύτερο μεταπτυχιακό του στην Ολλανδία, στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην κατασκευή ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη χρήση παιχνιδιών σοβαρού σκοπού για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντελφτ. Στην πορεία, εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης σε έργα που χρησιμοποιούσαν παιχνίδια και συμμετοχικές μεθόδους, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς (π.χ. Υπουργείο Μεταφορών της Σουηδίας, Αεροπορικές εταιρείες). Τα διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την σχεδίαση, υλοποίηση και χρήση νέων τεχνολογιών, μοντέλων και παιχνιδιών σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας και της εκπαίδευσης. Οι δημοσιεύσεις του είναι διαθέσιμες από το Google Scholar στη διεύθυνση https://scholar.google.gr/citations?user=AAxljXsAAAAJ&hl=en&oi=ao

ΓΡΑΦΕΙΟ Γ9 - 3ος όροφος νέου κτηρίου

Τηλέφωνο: 2109201718


ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

 •  Τρίτη 17:00-18:00
 •  Πέμπτη 17:00-18:00

 

Δερμεντζόπουλος Χρήστος, Καθηγητής

Γνωστικό αντικείμενο: Aνθρωπολογία της Τέχνης

 

Ο Χρήστος A. Δερμεντζόπουλος σπούδασε Kοινωνιολογία στην Αθήνα (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Κοινωνιολογίας) και Ανθρωπολογία, Ιστορία και Kινηματογράφο στο Παρίσι (Paris I - Pantheon Sorbonne και Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales). Εκπόνησε μεταδιδακτορική́ έρευνα στο γνωστικό αντικείμενο της Κοινωνιολογίας και της Ιστορίας του Κινηματογράφου, ως υπότροφος του ΙΚΥ και εταίρος του τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (1999-2001). Από το 2001 έως το 2022 δίδαξε στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ανθρωπολογία της Τέχνης, Πολιτισμική Θεωρία και Ιστορία - Θεωρία κινηματογράφου. Από τον Νοέμβριο του 2022 ανήκει στο δυναμικό του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.

Έχει συμμετάσχει για πολλά χρόνια ως αξιολογητής σε ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης και υπήρξε συντονιστής ή εταίρος σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (τα τελευταία χρόνια συνεργάτης στο DETECt - Detecting Transcultural Identity in European Popular Crime Narratives, Horizon. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος στην εκδοτική σειρά Κινηματογραφικές Σπουδές και συνυπεύθυνος στη σειρά Ετερότητες – Εκδόσεις Ανθρωπολογικής Κριτικής των εκδόσεων Μεταίχμιο. Είναι μέλος, από το 1996, της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού θεωρίας και πολιτισμού, ΟΥΤΟΠΙΑ. Υπήρξε μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ στο πρόγραμμα Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων από το 2006 έως το 2018, μέλος ΣΕΠ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (2010-2013) στο προπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδές στην Ελληνικό Πολιτισμό και ακαδημαϊκός υπεύθυνος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη (2015-2017). Σήμερα είναι Συντονιστής και μέλος ΣΕΠ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ Δημόσια Ιστορία στην ενότητα Ιστορία και Κινηματογράφος. Είναι, επίσης, διευθυντής της Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων (www.bowb.org).

Είναι συγγραφέας των βιβλίων Το ληστρικό μυθιστόρημα στην Ελλάδα. Μύθοι, παραστάσεις, ιδεολογία, (Πλέθρον, Αθήνα 1997), Η επινόηση του τόπου. Νοσταλγία και μνήμη στην ταινία Πολίτικη κουζίνα (Opportuna, Πάτρα 2013 και 2015) και συνεπιμελητής των συλλογικών τόμων Ανθρωπολογία, κουλτούρα και πολιτική (με Μ. Σπυριδάκη, Μεταίχμιο, Αθήνα 2004), Όψεις του λαϊκού πολιτισμού (με Β. Νιτσιάκο, Πλέθρον, Αθήνα 2007), Συνηθισμένοι άνθρωποι. Μελέτες για τη λαϊκή και δημοφιλή κουλτούρα (με Γ. Παπαθεοδώρου, Opportuna, Πάτρα 2021), Ευρωπαϊκές αφηγήσεις του εγκλήματος (με Λ. Φλιτούρη και Ν. Φιλιππαίο, Μεταίχμιο, Αθήνα 2022). Είναι, επίσης, guest editor (με την Ρ. Κοσμίδου) του ειδικού τεύχους της επιθεώρησης International Journal of Media and Cultural Politics, με θέμα Studies in cultural memory, (volume 12, Issue, 1 March 2016) [] και του τρ   ιπλού τεύχους (με την Κ. Καλούδη) του περιοδικού Θεάτρου Πόλις (5-7, 2019-2021) με θέμα Κινηματογράφος και ιστορία: η μνήμη μιας χώρας και οι χώρες της μνήμης 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την οπτική και λαϊκή κουλτούρα, τη λαϊκή λογοτεχνία, την πολιτιστική πολιτική και διαχείριση, καθώς και τον δημοφιλή κινηματογράφο. Είναι μέλος του δικτύου L' Association internationale des chercheurs en Littératures Populaires et Cultures Médiatiques (LPCM) / International Research Association in Popular Literature and Media Culture (PLMC) 

Γραφείο: ΣΤ2 [6ος όροφος νέου κτηρίου]
Τηλέφωνο: 6944697811
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βατικιώτης Παντελής, Επίκουρος Καθηγητής

Γνωστικό αντικείμενο: Νέα μέσα και δημοσιογραφία

 

Ο Παντελής Βατικιώτης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Tμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και Διευθυντής του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας (J-Lab), Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έκανε τις βασικές του σπουδές στην Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στα Μέσα Επικοινωνίας στο University of Westminster του Λονδίνου.


Έχει διδάξει επίσης στο Kadir Has University της Κωνσταντινούπολης, στο Izmir University of Economics (Τουρκία), στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Business College of Athens, στο New York College of Athens (Ελλάδα), και στο University of Westminster του Λονδίνου (Μεγάλη Βρετανία). Την περίοδο 2006-2008 εργάστηκε επαγγελματικά στο χώρο των ΜΜΕ (ΣΚΑΪ Τηλεόραση).


Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: νέα μέσα και δημοσιογραφία, κοινωνιολογία του διαδικτύου, εναλλακτικά μέσα επικοινωνίας, κοινωνικά κινήματα και ακτιβισμός, μέσα επικοινωνίας και δημοκρατία. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνείς συλλογικούς τόμους και ακαδημαϊκά περιοδικά.

 

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 210-9201736

Γραφείο: Δ18, 4ος όροφος - Νέο Κτίριο

 

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

 • Τετάρτη: 10:00-12:00

 • Παρασκευή: 13:00-14:00

Καρπούζης Κώστας, Επίκουρος Καθηγητής

Γνωστικό αντικείμενο: Πολιτισμική Πληροφορική

 

Ο Κώστας Καρπούζης είναι Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Στην έρευνά του, αναζητεί αλγορίθμους που κάνουν τα υπολογιστικά συστήματα περισσότερο προσαρμόσιμα στο πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με αυτά, χρησιμοποιώντας έννοιες φυσικής αλληλεπίδρασης και τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα, ερευνά πώς τα ψηφιακά παιχνίδια και η παιχνιδοποίηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τάξεις και στην ελεύθερη μάθηση για να υποστηρίξουν τη διδασκαλία συμβατικών και κοινωνικών δεξιοτήτων σε ενηλίκους και παιδιά. Από το 1998, έχει συμμετάσχει σε πάνω από είκοσι έργα Έρευνας και Ανάπτυξης με Ευρωπαϊκή και Ελληνική χρηματοδότηση, με εξέχοντα παραδείγματα το Δίκτυο Αριστείας Humaine, όπου κατεύθυνε τις ερευνητικές δραστηριότητες στη μοντελοποίηση και αναγνώριση συναισθημάτων, το έργο CALLAS (Area Leader εφαρμογών συναισθηματικής υπολογιστικής, design award από την Intel στο διαγωνισμό Ultrabook), το έργο FP7 TeL Siren (Technical Manager, το έργο ψηφίστηκε Best Learning Game in Europe το 2013 από την Games and Learning Alliance), το έργο H2020 iRead, που παρήγαγε το Navigo, το νικητή του διαγωνισμού GALA Serious Games competition το 2018 και το έργο H2020 ECoWeB που παράγει περιεχόμενο και προσωπικοποιημένες εφαρμογές για τη συναισθηματική υγεία και την πρόληψη προβλημάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία στους εφήβους και νεαρούς ενηλίκους.

Έχει διατελέσει κριτής προτάσεων Consolidator Grants και Marie Skłodowska-Curie για το European Research Council (ERC), και υπηρετεί ως Computer Chapter και Student Activities Chair για το IEEE Greece, ως μέλος του ΔΣ του gi-Cluster του Corallia, μιας κοινοπραξίας βιομηχανικών και ακαδημαϊκών φορέων του οικοσυστήματος της δημιουργικής βιομηχανίας και των ψηφιακών παιχνιδιών, ως Πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας και ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και των Επιτροπών Ηθικής και Δεοντολογίας στην Έρευνα στο ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ και στο Παν. Δ. Αττικής. Το 2016 συνεπιμελήθηκε τον συλλογικό τόμο “Emotion in Games: Theory and Practice” που εκδόθηκε από τον Springer. Οι δημοσιεύσεις του είναι διαθέσιμες από το Google Scholar στη διεύθυνση https://scholar.google.gr/citations?user=12olpHgAAAAJ

Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με μια σειρά από δραστηριότητες που σχετίζονται με την Επικοινωνία της Επιστήμης, όπως το Famelab Greece, το openscience.gr και τους Science Reactors. Είναι υποστηρικτής του προγραμματιστικού εγγραμματισμού στα σχολεία μέσα από πρωτοβουλίες όπως η Girls Go Coding και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week). Έχει μιλήσει τρεις φορές σε διοργανώσεις TEDx (Παν. Μακεδονίας, Αθήνα, Ρόδος) και δημιούργησε το μάθημα “Can machines read your emotions?” για την πλατφόρμα TED-ed.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Γραφείο ΣΤ2 [6ος όροφος - Νέο Κτίριο]

Τηλέφωνο: 210-9201848

 

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

 • Δευτέρα: 16:00-17:00
 • Τρίτη: 12:00-13:00
   

 

Αρσενίου Ελισάβετ, Καθηγήτρια

Γνωστικό αντικείμενο: Νεοελληνική φιλολογία

 

Σπούδασε στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως υπότροφος εξωτερικού του Ι.Κ.Υ, έγινε κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Phil) και διδακτορικού (Ph.D) του Κέντρου Οθωμανικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Birmingham. Έχει διδάξει στο: Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 Έχει διδάξει νεοελληνική φιλολογία σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αγγλία, Η.Π.Α., Γερμανία).

 Ερευνητικά της ενδιαφέροντα: ζητήματα ιστορίας και θεωρίας λογοτεχνίας (εικονολογία, ουτοπία, όραση και βλέμμα, ταυτότητα, γλωσσικές πράξεις, επιτελεστικός λόγος, ρητορική κλπ.), έμφυλης ταυτότητας και γυναικείου λόγου, τύπου και έντυπου λόγου, πρωτοποριακής τέχνης, γλώσσας και μετάφρασης, κριτικής θεωρίας, κ.ά.

Βιβλία:

 • 7 μελέτες για τον Κ.Π. Καβάφη, επιμέλεια και εισαγωγή (2018), Πολιτιστική Ποίηση: η διατοπική γραφή του Δημοσθένη Αγραφιώτη, (2018),
 • Κ.Π. Καβάφης: η αξία της ποίησης (2016), Πρακτική εισαγωγή στην μελέτη της νεοελληνικής λογοτεχνίας (2012)
 • Η ρητορική της ουτοπίας: μελέτες για τη μετάβαση στη νέα πρωτοπορία. Πέντε δοκίμια πάνω στο έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου (2009),
 • Νοσταλγοί και Πλαστουργοί: έντυπα, κείμενα και κινήματα στη μεταπολεμική λογοτεχνία (2003),
 • Between Modernism and the Avant-Garde: Greek Literary Experimentation in the early 1960s (1995), The question of the Greek Literary Avant-Garde: The Case of the Journal ‘Pali’ (1993).

Άλλα βιβλία:

 • Χιλιάδα, (2011), και Οδυσσία, κείμενο πολιορκίας (2005). Γερτρούδης Στάιν, Τρυφερά Κουμπιά. Αντικείμενα - φαγητά – δωμάτια, μετάφραση και επίμετρο: Αρσενίου Ελισάβετ (2008)

.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Academia.Edu/Elisavet Arseniou

www.biblionet.gr/Ελισάβετ_Αρσενίου

 

ΓΡΑΦΕΙΟ 115 Γυάλινο κτίριο - Τηλ.: 2109201551

 

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

 • Δευτέρα 18:00 - 19.00
 • Τετάρτη 18:30 - 20.00.

 

 

Πρόσκληση για Νέους Επιστήμονες - Απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού́ 2019 - 2020» με κωδικό MIS 5045299 προσκαλεί Νέους Επιστήμονες, κατόχους Διδακτορικού́ Διπλώματος να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή διδακτικού έργου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, σε ένα από τα επιστημονικά πεδία που έχουν οριστεί από τα Τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αναλογούν 35 θέσεις για όλα τα Τμήματα, οι οποίες με την απόφαση της Συγκλήτου (Συνεδρίαση 18η, 4 4 201 99) κατανεμήθηκαν από 4 θέσεις σε όλα τα Τμήματα πλην του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο οποίο κατανεμήθηκαν 3 θέσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες νέοι/ες Επιστήμονες κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος καλούνται να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας σε ένα μόνο από τα επιστημονικά πεδία και για όλα τα μαθήματα που ανήκουν στο επιστημονικό πεδίο της επιλογής του υποψηφίου διδάσκοντα, σε μόνο ένα τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς επιτρέπεται μόνο μια αίτηση υποψηφιότητας ανά διδάσκοντα για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.
Οι φάκελοι υποψηφιοτήτων θα πρέπει να έχουν υποβληθεί εντύπως σε δύο αντίγραφα το αργότερο έως και την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019


Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση (.pdf)

Αγγελική Γαζή – Επίκουρη Καθηγήτρια

Γνωστικό Αντικείμενο: Ψηφιακές Μέθοδοι Έρευνας

 

H Αγγελική Γαζή είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Γνωστικό Αντικείμενο Ψηφιακές Μέθοδοι στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Ερευνήτρια στην Μονάδα Κοινωνικής Πληροφορικής, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάστηκε ως Επισκέπτρια Λέκτορας και Επίκουρη Καθηγήτριας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2009 – 2018). Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πεδίο της Ψυχολογίας των Μέσων και ειδικότερα στο θέμα ταυτότητα και τεχνολογία. Δίδαξε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2004 – 2008) και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (2006 – 2007). Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα κλινικής εκπαίδευσης στην ψυχολογία των ομάδων του Centre International de Recherche, de Formation et d' Intervention en Psychosociologie (CIRFIP) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών (2000-2002).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν: Ταυτότητα, Αναπαραστάσεις, Συναισθήματα, Σχέσεις στο Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Διαδίκτυο - Διαπροσωπική, Διομαδική Επικοινωνία, Ταυτότητα και Συναισθήματα σε Ψηφιακές Πλατφόρμες Διαμεσολαβημένης Εμπειρίας, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Κινητά Τηλέφωνα, Άτομα και Σχέσεις σε Τεχνοψυχικά Συστήματα και Υβριδικά Περιβάλλοντα Επικοινωνίας. Είναι Μέλος του International Editorial Board του “Journal of Radio and Audio Media”, Broadcast Research Association, Routledge ed. και μέλος του International Editorial Board of “The Radio Journal”, Intellect Ltd., UK..

Η Αγγελική Γαζή είναι Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, Ιδρυτικό Μέλος και Συντονίστρια του Κλάδου Ψυχολογία των Μέσων και Τεχνολογία , Ιδρυτικό Μέλος και τέως Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Μονάδας Κοινωνικής Πληροφορικής, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ιδρυτικό Μέλος και τέως Αντιπρόεδρος του Radio Research Section του European Communication Research and Education Association (ECREA), μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Groupe de Recherches et d’ Etudes sur la Radio (GRER).

H Αγγελική Γαζή έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Λευκάδα. 


Έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει δημοσιεύσει βιβλία και έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια (κατόπιν κρίσης). 

 

Γραφείο Δ13, Νέο Κτίριο, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ [Χειμερινό εξάμηνο 2022-2023]:

 • Τετάρτη 17:00 - 18:00
 • Πέμπτη 14:00 - 15:00


Ντούνας Δημήτρης

Γνωστικό Αντικείμενο: Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνιών στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία
 

 • Σπούδασα Παιδαγωγικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας (Νότιας Αυστραλίας) από όπου και έλαβα το πτυχίο Bachelor of Arts το 1985.
 • Το 1986 συνέχισα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ και ολοκλήρωσα επιτυχώς το Master of Arts (Honours) - Preliminary.
 • Το 1997 ολοκλήρωσα το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενο την εφαρμογή και χρήση προηγμένων τεχνολογικών μεθόδων σε τομείς της εκπαίδευσης και έλαβα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Χρήση των Υπολογιστών στην Εκπαιδευτική Διαδικασία [Graduate Diploma in Computer  Based Learning] στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σύδνεϋ.
 • Την περίοδο 1998-1999 ασχολήθηκα με την επιστημονική έρευνα στην Αθήνα στα πλαίσια υποτροφίας που χορηγήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση.
 • Το 2002 έγινα δεκτός στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση – Διδακτική - Πληροφορική» [Educational Computing]. Το πρόγραμμα αυτό ολοκλήρωσα επιτυχώς το  2003 και έλαβα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Master of Education – Educational Computing.
 • Από το 1989 έως το 1991 εργάστηκα ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Φλίντερς της Νότιας Αυστραλίας. Το 1991 εξελέγη Λέκτορας στο Tμήμα Nεοελληνικών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου, θέση που κατείχα έως το 1996, διδάσκοντας τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο,  στο  Πανεπιστήμιο του Φλίντερς και στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας. Την ίδια περίοδο ασχολήθηκα με τη δημιουργία πολυμεσικών εφαρμογών για τη Σχολή  Γλωσσών του Πανεπιστημίου Φλίντερς καθώς και με τη διεξαγωγή έρευνας για τη Σχολή Επικοινωνίας, Διεθνών Σπουδών και Γλωσσών του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας.
 • Aπό το 1998 έως το 2003 δίδαξα, ως Eιδικός Eπιστήμονας, στο Tμήμα Eπικοινωνίας και Mέσων Mαζικής Eνημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 407/80.
 • Το 2003 εξελέγη σε κενή οργανική θέση Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.), Κατηγορίας ΠΕ’, με ειδίκευση στην εκπαιδευτική χρήση των Η/Υ στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.
 • Το 2006 μονιμοποιήθηκα ως μέλος ΕΤΕΠ στη βαθμίδα Γ' και το 2013 εξελίχθηκα στη Βαθμίδα Β’.
 • Το 2014 εντάχθηκα σε θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) με γνωστικό Αντικείμενο: Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνιών στη Διδακτική και Μαθησιακή Διαδικασία


Από το 2003 διδάσκω τα μαθήματα «Εισαγωγή στην Πληροφορική» και «Εισαγωγή στο Internet και στα Πολυμέσα – «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Ιστού».


Έχω συμβάλλει στην οργάνωση σεμιναρίων εκπαίδευσης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών για τη χρήση της Βιβλιοθήκης και των ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης, στον σχεδιασμό, συντήρηση και συνεχή ενημέρωση του δικτυακού τόπου του Τμήματος (ελληνικού και αγγλικού) και του δικτυακού τόπου της κατεύθυνσης του ΠΜΣ «Επικοινωνία και Ρητορική των Μέσων», της λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Αμφιθεάτρου και της e-λεκτρονικής τ@ξης και στην εκπαίδευση των φοιτητών για την ορθή παρουσίαση επιστημονικών εργασιών (βιβλιογραφική τεκμηρίωση, παραπομπές, υποσημειώσεις, καταχώρηση βιβλιογραφίας), καθώς και στον έλεγχο των αποκτηθέντων γνώσεων μέσω ενισχυτικών ασκήσεων, στην έκδοση του Οδηγού Σπουδών του Τμήματος, στην οργάνωση και λειτουργία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, στην οργάνωση και λειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης, στην έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού Lapsus Linguae. Έχω επίσης συμμετάσχει στην οργάνωση εκδηλώσεων αλλά και διεθνών Συνεδρίων που οργανώθηκαν από το Τμήμα.

 

Tα εκπαιδευτικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στην:

 • Διδακτική της Πληροφορικής
 • Ανάπτυξη ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού
 • Χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών [ΤΠΕ] στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία


Στo πλαίσιo των επιστημονικών δραστηριοτήτων και διδακτικών ενδιαφερόντων μου, έχω εκπονήσει τις κάτωθι συναφείς εργασίες:

Μαθήματα:

 • Εισαγωγή στην Πληροφορική (Α Εξάμηνο, Κ.Μ. 410099)
 • Εισαγωγή στην Επιστήμη του Ιστού: Τεχνολογίες, Υπηρεσίες, Εφαρμογές (Β Εξάμηνο, Κ.Μ. 410082)

 

Γραφείο: Δ17 [4ος όροφος-Νέο Κτήριο]

Τηλέφωνο: 210-9201737
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: http://ddounas.com

 

Ώρες Γραφείου: 

 • Τρίτη   14:00-15:00 & 18:00-19:00
 • Τετάρτη: 14:00-15:00 & 18:00-19:00
     

  

Καπερώνης Σταύρος

Γνωστικό αντικείμενο: Νέα Μέσα, Επικοινωνία και Διοίκηση
 
 
O Dr. Καπερώνης Σταύρος εργάζεται ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Επικοινωνίας,  Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (Τομέας Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας) με  γνωστικό αντικείμενο Νέα Μέσα, Επικοινωνία και Διοίκηση. Κατά τα έτη 2018-2019 ήταν υπεύθυνος του ραδιοφωνικού  διαδικτυακού σταθμού του Τμήματος (Spam Radio). Είναι πτυχιούχος της Σχολής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικών Επιστημών (HOU), κατέχει MSc. In services management από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει διδακτορικό από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου σχετικά με την επίδραση του σχεδιασμού, του περιεχομένου και της χρηστικότητας των διαδικτυακών πλατφορμών στο χρήστη.
 
Διδάσκει στα προπτυχιακά μαθήματα του Τμήματος, μαθήματα σχετικά με τα Νέα ψηφιακά Μέσα, την εμπειρία χρήστη (UX/CX), τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την Έρευνα Αγοράς, Ψηφιακά Μέσα και Εφαρμογές-Web, UX, Apps, Mobile, Video, Podcasting, τη δημοσιογραφία στην ψηφιακή εποχή, ψηφιακές εφαρμογές & data journalism, Ψηφιακή Δημιουργικότητα, το design ως επικοινωνιακό εργαλείο, το σχεδιασμό στρατηγική στην ψηφιακή επικοινωνία, την οπτική ταυτότητα, την οπτικοποίηση δεδομένων, την επεξεργασία εικόνας & ήχου, βίντεο storytelling (AR/VR/MR/XR), την πολιτιστική επικοινωνία και το σχεδιασμό ιστοσελίδων ως εργαλείο των startup επιχειρήσεων. Επίσης διδάσκει στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Κοινωνία της Πληροφορίας, Μέσα και Τεχνολογία» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, το μάθημα «Μέσα και Ψηφιακές Εφαρμογές: Το design ως μέσο επικοινωνίας. Από το παραδοσιακό στο ψηφιακό περιβάλλον». Διδάσκει ως εξωτερικός συνεργάτης στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Διοίκηση Υπηρεσιών” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και ως ακαδημαικός υπότροφος (Επίκουρος Καθηγητής) στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων τα μαθήματα "Advertising and Communication MAnagement" & "International Marketing Management". Έχει διδάξει σε ξένα πανεπιστήμια στα πλαίσια του Erasmus, όπως το Zhejiang University of Media & Communications της Σαγκάης, το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης και το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Έχει συμμετάσχει τα τελευταία 8 χρόνια σε αρκετά Σεμινάρια και επιμορφώσεις του εξωτερικού όπως το Πανεπιστήμιο SDA Bocconi της Ιταλίας, το USI Universita della Svizzera Italiana, το Πανεπιστήμιο ETH της Ζυρίχης, και το Πανεπιστήμιο του Μονακό. Υπήρξε συν διοργανωτής σε πολλά workshops-Σεμινάρια σχετικά με το mobile journalism, το Journalism and Social Media και την επιχειρηματική δημοσιογραφία σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung και τη δημοσιογράφο Ελίνα Μακρή. To 2016 συνδιοργάνωσε το πρώτο Athens Startup Weekend on “Entrepreneurial Journalism με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και σε συνεργασία με το Tow-Knight Center for Entrepreneurial Journalism του CUNY Graduate School of Journalism. To 2018 συν-διοργανώνει το δεύτερο “Athens Startup Weekend & Summit on Entrepreneurial Journalism: Audio and Radio Innovation Edition” σε συνεργασία με τον Antenna Music.
 
Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια με κριτές και έχει δημοσιεύσει journals και papers συνεδρίων στην Springer και άλλους εκδοτικούς οίκους, έχει διακριθεί τρεις φορές με το Best Paper Award και έχει δημοσιεύσει ένα chapter in book στην IGI Global Publications.
 
Συμμετείχε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε συνέδρια και έχει επιβλέψει μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών διατριβών. Κατέχει γνώσεις επάνω σε θέματα CX, μοντάζ βίντεο και ήχου, video storytelling, e-aesthetics, UX, AR, AI, VR/MR, prototyping, σχεδιασμού εντύπων, εφημερίδων και περιοδικών, επεξεργασίας φωτογραφίας, προβολής ιστοσελίδων, χρηστικότητας, εμπειρίας  καταναλωτή, HCI καθώς και διαχείρισης των κοινωνικών δικτύων.
 
 
Γραφείο ΣΤ3, 6ος όροφος Νέο Κτίριο
 
Τηλ.: 2109201846
 
Ώρες Γραφείου:
 • Τρίτη 12-13 
 • Τετάρτη 12-13 

 
Social Media Accounts
 
Research Awards
 
 
 

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

 • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
 • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
 • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας