Ρούγγας Βασίλης, Επίκουρος Καθηγητής

Γνωστικό Αντικείμενο: Γραμματισμός στα Ψηφιακά Μέσα και στην Πληροφορία

 

Ο Βασίλης Ρούγγας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Tμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Σπούδασε οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και οικονομικά μαθηματικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ολοκλήρωσε το δεύτερο μεταπτυχιακό του στην Ολλανδία, στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην κατασκευή ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη χρήση παιχνιδιών σοβαρού σκοπού για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντελφτ. Στην πορεία, εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης σε έργα που χρησιμοποιούσαν παιχνίδια και συμμετοχικές μεθόδους, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς (π.χ. Υπουργείο Μεταφορών της Σουηδίας, Αεροπορικές εταιρείες). Τα διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την σχεδίαση, υλοποίηση και χρήση νέων τεχνολογιών, μοντέλων και παιχνιδιών σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας και της εκπαίδευσης. Οι δημοσιεύσεις του είναι διαθέσιμες από το Google Scholar στη διεύθυνση https://scholar.google.gr/citations?user=AAxljXsAAAAJ&hl=en&oi=ao

ΓΡΑΦΕΙΟ Δ18 - 4ος όροφος νέου κτηρίου

Τηλέφωνο: 2109201734

 

 

 

Ράπτης Θεοχάρης

Γνωστικό αντικείμενο: Φιλοσοφία και Αισθητική των Μέσων

 

Ο Χάρης Ράπτης είναι διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (2011), όπου διδάσκει φιλοσοφία και αισθητική των μέσων. Δίδαξε στο ίδιο Τμήμα ψυχολογικές και ψυχαναλυτικές θεωρίες των μέσων (2015-2021) και φυσικές και τυπικές γλώσσες της επικοινωνίας
(2018-2021) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη θεωρία των μέσων, τη σύγχρονη ηπειρωτική φιλοσοφία, τη φροϋδική και λακανική ψυχανάλυση, τη λογοτεχνική θεωρία, και στις διασυνδέσεις τους.

Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού ψυχανάλυσης, φιλοσοφίας και τέχνης αληthεια (Αθήνα, Εκδόσεις Πατάκη).

Το 2010, συνεπιμελήθηκε (με τον Διονύση Καββαθά) το ειδικό αφιέρωμα «Ψυχανάλυση και θεωρίες των μέσων» (αληthεια 4-5: 13-262).

Ο Χάρης Ράπτης είναι συγγραφέας της μονογραφίας Poe–Lacan–Derrida: Συνδεσμολογίες (Αθήνα, Εκδόσεις Σμίλη, 2013).
Μεταξύ των δημοσιεύσεών του περιλαμβάνονται:

  • «Ο Ντερριντά, ο Λακάν και το ερώτημα του ζώου», Αξιολογικά 29, Άνοιξη 2015: 61-87.
  • «From the Freudian Oedipus to the Lacanian Phallus and Beyond: The objet α as a Desiring-Machine», Schizoanalysis and Ecosophy, ed. C. V. Boundas, London, Bloomsbury Press, 2018: 163-177.
  • «Η αισθηθική της ψυχανάλυσης», αληthεια 10, Φθινόπωρο 2019: 84-101.
  • S. Weber, Επιστροφή στον Φρόυντ: Η μετα-τόπιση της ψυχανάλυσης από τον Ζακ Λακάν, μτφρ. Λ. Αναγνώστου, επιμ.-εισαγωγή Δ. Καββαθάς – Χ. Ράπτης, Αθήνα, Εκδόσεις Σμίλη, σειρά «Φιλοσοφία και Αισθητική των Μέσων», 2021.

Είναι συνδιευθυντής (με τον Δ. Καββαθά) της επιστημονικής σειράς «Φιλοσοφία και Αισθητική των Μέσων» στις Εκδόσεις Σμίλη.

Τα ενδιαφέροντα του Χάρη Ράπτη δεν περιορίζονται στην ακαδημαϊκή σφαίρα. Μετά τις πανεπιστημιακές του σπουδές, παρακολούθησε (2014-2016) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη συμβουλευτική και στην ψυχοθεραπεία του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου.
Συνεχίζει την εκπαίδευσή του στην ψυχανάλυση λακανικού προσανατολισμού στο Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας.

Eίναι μέλος της Εταιρείας Βορρόμειος Κόμβος της Νέας Λακανικής Σχολής Ψυχανάλυσης στην Ελλάδα.

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

  • Τρίτη 12:00-13:00
  • Τετάρτη 11:00-12:00

Δερμεντζόπουλος Χρήστος, Καθηγητής

Γνωστικό αντικείμενο: Aνθρωπολογία της Τέχνης

 

Ο Χρήστος A. Δερμεντζόπουλος σπούδασε Kοινωνιολογία στην Αθήνα (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Κοινωνιολογίας) και Ανθρωπολογία, Ιστορία και Kινηματογράφο στο Παρίσι (Paris I - Pantheon Sorbonne και Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales). Εκπόνησε μεταδιδακτορική́ έρευνα στο γνωστικό αντικείμενο της Κοινωνιολογίας και της Ιστορίας του Κινηματογράφου, ως υπότροφος του ΙΚΥ και εταίρος του τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (1999-2001). Από το 2001 έως το 2022 δίδαξε στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ανθρωπολογία της Τέχνης, Πολιτισμική Θεωρία και Ιστορία - Θεωρία κινηματογράφου. Από τον Νοέμβριο του 2022 ανήκει στο δυναμικό του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.

Έχει συμμετάσχει για πολλά χρόνια ως αξιολογητής σε ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης και υπήρξε συντονιστής ή εταίρος σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (τα τελευταία χρόνια συνεργάτης στο DETECt - Detecting Transcultural Identity in European Popular Crime Narratives, Horizon. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος στην εκδοτική σειρά Κινηματογραφικές Σπουδές και συνυπεύθυνος στη σειρά Ετερότητες – Εκδόσεις Ανθρωπολογικής Κριτικής των εκδόσεων Μεταίχμιο. Είναι μέλος, από το 1996, της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού θεωρίας και πολιτισμού, ΟΥΤΟΠΙΑ. Υπήρξε μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ στο πρόγραμμα Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων από το 2006 έως το 2018, μέλος ΣΕΠ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (2010-2013) στο προπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδές στην Ελληνικό Πολιτισμό και ακαδημαϊκός υπεύθυνος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη (2015-2017). Σήμερα είναι Συντονιστής και μέλος ΣΕΠ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ Δημόσια Ιστορία στην ενότητα Ιστορία και Κινηματογράφος. Είναι, επίσης, διευθυντής της Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων (www.bowb.org).

Είναι συγγραφέας των βιβλίων Το ληστρικό μυθιστόρημα στην Ελλάδα. Μύθοι, παραστάσεις, ιδεολογία, (Πλέθρον, Αθήνα 1997), Η επινόηση του τόπου. Νοσταλγία και μνήμη στην ταινία Πολίτικη κουζίνα (Opportuna, Πάτρα 2013 και 2015) και συνεπιμελητής των συλλογικών τόμων Ανθρωπολογία, κουλτούρα και πολιτική (με Μ. Σπυριδάκη, Μεταίχμιο, Αθήνα 2004), Όψεις του λαϊκού πολιτισμού (με Β. Νιτσιάκο, Πλέθρον, Αθήνα 2007), Συνηθισμένοι άνθρωποι. Μελέτες για τη λαϊκή και δημοφιλή κουλτούρα (με Γ. Παπαθεοδώρου, Opportuna, Πάτρα 2021), Ευρωπαϊκές αφηγήσεις του εγκλήματος (με Λ. Φλιτούρη και Ν. Φιλιππαίο, Μεταίχμιο, Αθήνα 2022). Είναι, επίσης, guest editor (με την Ρ. Κοσμίδου) του ειδικού τεύχους της επιθεώρησης International Journal of Media and Cultural Politics, με θέμα Studies in cultural memory, (volume 12, Issue, 1 March 2016) [] και του τρ   ιπλού τεύχους (με την Κ. Καλούδη) του περιοδικού Θεάτρου Πόλις (5-7, 2019-2021) με θέμα Κινηματογράφος και ιστορία: η μνήμη μιας χώρας και οι χώρες της μνήμης 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την οπτική και λαϊκή κουλτούρα, τη λαϊκή λογοτεχνία, την πολιτιστική πολιτική και διαχείριση, καθώς και τον δημοφιλή κινηματογράφο. Είναι μέλος του δικτύου L' Association internationale des chercheurs en Littératures Populaires et Cultures Médiatiques (LPCM) / International Research Association in Popular Literature and Media Culture (PLMC) 

Γραφείο: ΣΤ3 [6ος όροφος νέου κτηρίου]
Τηλέφωνο: 6944697811
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ώρες Γραφείου:  Τετάρτη   10:00-12:00
   

Βατικιώτης Παντελής, Επίκουρος Καθηγητής

Γνωστικό αντικείμενο: Νέα μέσα και δημοσιογραφία

 

Ο Παντελής Βατικιώτης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Tμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και Διευθυντής του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας (J-Lab), Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έκανε τις βασικές του σπουδές στην Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στα Μέσα Επικοινωνίας στο University of Westminster του Λονδίνου.


Έχει διδάξει επίσης στο Kadir Has University της Κωνσταντινούπολης, στο Izmir University of Economics (Τουρκία), στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Business College of Athens, στο New York College of Athens (Ελλάδα), και στο University of Westminster του Λονδίνου (Μεγάλη Βρετανία). Την περίοδο 2006-2008 εργάστηκε επαγγελματικά στο χώρο των ΜΜΕ (ΣΚΑΪ Τηλεόραση).


Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: νέα μέσα και δημοσιογραφία, κοινωνιολογία του διαδικτύου, εναλλακτικά μέσα επικοινωνίας, κοινωνικά κινήματα και ακτιβισμός, μέσα επικοινωνίας και δημοκρατία. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνείς συλλογικούς τόμους και ακαδημαϊκά περιοδικά.

 

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 210-9201736

Γραφείο: Δ18, 4ος όροφος - Νέο Κτίριο

 

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

  • Τρίτη        11:00 - 12:00
  • Τετάρτη    17:00 - 18:00

Καρπούζης Κώστας, Επίκουρος Καθηγητής

Γνωστικό αντικείμενο: Πολιτισμική Πληροφορική

 

Ο Κώστας Καρπούζης είναι Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Στην έρευνά του, αναζητεί αλγορίθμους που κάνουν τα υπολογιστικά συστήματα περισσότερο προσαρμόσιμα στο πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με αυτά, χρησιμοποιώντας έννοιες φυσικής αλληλεπίδρασης και τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα, ερευνά πώς τα ψηφιακά παιχνίδια και η παιχνιδοποίηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τάξεις και στην ελεύθερη μάθηση για να υποστηρίξουν τη διδασκαλία συμβατικών και κοινωνικών δεξιοτήτων σε ενηλίκους και παιδιά. Από το 1998, έχει συμμετάσχει σε πάνω από είκοσι έργα Έρευνας και Ανάπτυξης με Ευρωπαϊκή και Ελληνική χρηματοδότηση, με εξέχοντα παραδείγματα το Δίκτυο Αριστείας Humaine, όπου κατεύθυνε τις ερευνητικές δραστηριότητες στη μοντελοποίηση και αναγνώριση συναισθημάτων, το έργο CALLAS (Area Leader εφαρμογών συναισθηματικής υπολογιστικής, design award από την Intel στο διαγωνισμό Ultrabook), το έργο FP7 TeL Siren (Technical Manager, το έργο ψηφίστηκε Best Learning Game in Europe το 2013 από την Games and Learning Alliance), το έργο H2020 iRead, που παρήγαγε το Navigo, το νικητή του διαγωνισμού GALA Serious Games competition το 2018 και το έργο H2020 ECoWeB που παράγει περιεχόμενο και προσωπικοποιημένες εφαρμογές για τη συναισθηματική υγεία και την πρόληψη προβλημάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία στους εφήβους και νεαρούς ενηλίκους.

Έχει διατελέσει κριτής προτάσεων Consolidator Grants και Marie Skłodowska-Curie για το European Research Council (ERC), και υπηρετεί ως Computer Chapter και Student Activities Chair για το IEEE Greece, ως μέλος του ΔΣ του gi-Cluster του Corallia, μιας κοινοπραξίας βιομηχανικών και ακαδημαϊκών φορέων του οικοσυστήματος της δημιουργικής βιομηχανίας και των ψηφιακών παιχνιδιών, ως Πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας και ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και των Επιτροπών Ηθικής και Δεοντολογίας στην Έρευνα στο ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ και στο Παν. Δ. Αττικής. Το 2016 συνεπιμελήθηκε τον συλλογικό τόμο “Emotion in Games: Theory and Practice” που εκδόθηκε από τον Springer. Οι δημοσιεύσεις του είναι διαθέσιμες από το Google Scholar στη διεύθυνση https://scholar.google.gr/citations?user=12olpHgAAAAJ

Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με μια σειρά από δραστηριότητες που σχετίζονται με την Επικοινωνία της Επιστήμης, όπως το Famelab Greece, το openscience.gr και τους Science Reactors. Είναι υποστηρικτής του προγραμματιστικού εγγραμματισμού στα σχολεία μέσα από πρωτοβουλίες όπως η Girls Go Coding και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week). Έχει μιλήσει τρεις φορές σε διοργανώσεις TEDx (Παν. Μακεδονίας, Αθήνα, Ρόδος) και δημιούργησε το μάθημα “Can machines read your emotions?” για την πλατφόρμα TED-ed.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Γραφείο ΣΤ2 [6ος όροφος - Νέο Κτίριο]

Τηλέφωνο: 210-9201848

 

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

  • Δευτέρα 12-1
  • Πέμπτη 2-3

 

Αρσενίου Ελισάβετ, Καθηγήτρια

Γνωστικό αντικείμενο: Νεοελληνική φιλολογία

 

Σπούδασε στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως υπότροφος εξωτερικού του Ι.Κ.Υ, έγινε κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Phil) και διδακτορικού (Ph.D) του Κέντρου Οθωμανικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Birmingham. Έχει διδάξει στο: Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 Έχει διδάξει νεοελληνική φιλολογία σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αγγλία, Η.Π.Α., Γερμανία).

 Ερευνητικά της ενδιαφέροντα: ζητήματα ιστορίας και θεωρίας λογοτεχνίας (εικονολογία, ουτοπία, όραση και βλέμμα, ταυτότητα, γλωσσικές πράξεις, επιτελεστικός λόγος, ρητορική κλπ.), έμφυλης ταυτότητας και γυναικείου λόγου, τύπου και έντυπου λόγου, πρωτοποριακής τέχνης, γλώσσας και μετάφρασης, κριτικής θεωρίας, κ.ά.

Βιβλία:

  • 7 μελέτες για τον Κ.Π. Καβάφη, επιμέλεια και εισαγωγή (2018), Πολιτιστική Ποίηση: η διατοπική γραφή του Δημοσθένη Αγραφιώτη, (2018),
  • Κ.Π. Καβάφης: η αξία της ποίησης (2016), Πρακτική εισαγωγή στην μελέτη της νεοελληνικής λογοτεχνίας (2012)
  • Η ρητορική της ουτοπίας: μελέτες για τη μετάβαση στη νέα πρωτοπορία. Πέντε δοκίμια πάνω στο έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου (2009),
  • Νοσταλγοί και Πλαστουργοί: έντυπα, κείμενα και κινήματα στη μεταπολεμική λογοτεχνία (2003),
  • Between Modernism and the Avant-Garde: Greek Literary Experimentation in the early 1960s (1995), The question of the Greek Literary Avant-Garde: The Case of the Journal ‘Pali’ (1993).

Άλλα βιβλία:

  • Χιλιάδα, (2011), και Οδυσσία, κείμενο πολιορκίας (2005). Γερτρούδης Στάιν, Τρυφερά Κουμπιά. Αντικείμενα - φαγητά – δωμάτια, μετάφραση και επίμετρο: Αρσενίου Ελισάβετ (2008)

.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Academia.Edu/Elisavet Arseniou

www.biblionet.gr/Ελισάβετ_Αρσενίου

 

ΓΡΑΦΕΙΟ 115 Γυάλινο κτίριο - Τηλ.: 2109201551

 

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

  • Δευτέρα: 14-15
  • Τρίτη: 1-3

 

 

Πρόσκληση για Νέους Επιστήμονες - Απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού́ 2019 - 2020» με κωδικό MIS 5045299 προσκαλεί Νέους Επιστήμονες, κατόχους Διδακτορικού́ Διπλώματος να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή διδακτικού έργου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, σε ένα από τα επιστημονικά πεδία που έχουν οριστεί από τα Τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αναλογούν 35 θέσεις για όλα τα Τμήματα, οι οποίες με την απόφαση της Συγκλήτου (Συνεδρίαση 18η, 4 4 201 99) κατανεμήθηκαν από 4 θέσεις σε όλα τα Τμήματα πλην του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο οποίο κατανεμήθηκαν 3 θέσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες νέοι/ες Επιστήμονες κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος καλούνται να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας σε ένα μόνο από τα επιστημονικά πεδία και για όλα τα μαθήματα που ανήκουν στο επιστημονικό πεδίο της επιλογής του υποψηφίου διδάσκοντα, σε μόνο ένα τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς επιτρέπεται μόνο μια αίτηση υποψηφιότητας ανά διδάσκοντα για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.
Οι φάκελοι υποψηφιοτήτων θα πρέπει να έχουν υποβληθεί εντύπως σε δύο αντίγραφα το αργότερο έως και την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019


Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση (.pdf)

Αγγελική Γαζή – Επίκουρη Καθηγήτρια

Γνωστικό Αντικείμενο: Ψηφιακές Μέθοδοι Έρευνας

 

H Αγγελική Γαζή είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Γνωστικό Αντικείμενο Ψηφιακές Μέθοδοι στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Ερευνήτρια στην Μονάδα Κοινωνικής Πληροφορικής, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάστηκε ως Επισκέπτρια Λέκτορας και Επίκουρη Καθηγήτριας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2009 – 2018). Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πεδίο της Ψυχολογίας των Μέσων και ειδικότερα στο θέμα ταυτότητα και τεχνολογία. Δίδαξε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2004 – 2008) και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (2006 – 2007). Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα κλινικής εκπαίδευσης στην ψυχολογία των ομάδων του Centre International de Recherche, de Formation et d' Intervention en Psychosociologie (CIRFIP) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών (2000-2002).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν: Ταυτότητα, Αναπαραστάσεις, Συναισθήματα, Σχέσεις στο Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Διαδίκτυο - Διαπροσωπική, Διομαδική Επικοινωνία, Ταυτότητα και Συναισθήματα σε Ψηφιακές Πλατφόρμες Διαμεσολαβημένης Εμπειρίας, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Κινητά Τηλέφωνα, Άτομα και Σχέσεις σε Τεχνοψυχικά Συστήματα και Υβριδικά Περιβάλλοντα Επικοινωνίας. Είναι Μέλος του International Editorial Board του “Journal of Radio and Audio Media”, Broadcast Research Association, Routledge ed. και μέλος του International Editorial Board of “The Radio Journal”, Intellect Ltd., UK..

Η Αγγελική Γαζή είναι Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, Ιδρυτικό Μέλος και Συντονίστρια του Κλάδου Ψυχολογία των Μέσων και Τεχνολογία , Ιδρυτικό Μέλος και τέως Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Μονάδας Κοινωνικής Πληροφορικής, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ιδρυτικό Μέλος και τέως Αντιπρόεδρος του Radio Research Section του European Communication Research and Education Association (ECREA), μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Groupe de Recherches et d’ Etudes sur la Radio (GRER).

H Αγγελική Γαζή έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Λευκάδα. 


Έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει δημοσιεύσει βιβλία και έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια (κατόπιν κρίσης). 

 

Γραφείο Δ13, Νέο Κτίριο, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ [Εαρινό εξάμηνο 2023-2024]:

  • Δευτέρα 18:00 - 20:00


logo     pistopoiisi 2circles

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

  • 210-920 1431 Ελένη Χαλκονίδου, εξυπηρέτηση προπτυχιακών φοιτητών/τριών
  • 210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών & υποψηφίων διδακτόρων 
  • 210-920 1064 Δημήτρης Καραλής,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γραμματείας