Βατικιώτης Παντελής, Επίκουρος Καθηγητής

Γνωστικό αντικείμενο: Νέα μέσα και δημοσιογραφία

 

Ο Παντελής Βατικιώτης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Tμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και Διευθυντής του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας (J-Lab), Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έκανε τις βασικές του σπουδές στην Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στα Μέσα Επικοινωνίας στο University of Westminster του Λονδίνου.


Έχει διδάξει επίσης στο Kadir Has University της Κωνσταντινούπολης, στο Izmir University of Economics (Τουρκία), στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Business College of Athens, στο New York College of Athens (Ελλάδα), και στο University of Westminster του Λονδίνου (Μεγάλη Βρετανία). Την περίοδο 2006-2008 εργάστηκε επαγγελματικά στο χώρο των ΜΜΕ (ΣΚΑΪ Τηλεόραση).


Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: νέα μέσα και δημοσιογραφία, κοινωνιολογία του διαδικτύου, εναλλακτικά μέσα επικοινωνίας, κοινωνικά κινήματα και ακτιβισμός, μέσα επικοινωνίας και δημοκρατία. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνείς συλλογικούς τόμους και ακαδημαϊκά περιοδικά.

 

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 210-9201736

Γραφείο: Δ18, 4ος όροφος - Νέο Κτίριο

 

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

 • Δευτέρα: 11:00-12:30

 • Πέμπτη: 14:30-16:00

Καρπούζης Κώστας, Επίκουρος Καθηγητής

Γνωστικό αντικείμενο: Πολιτισμική Πληροφορική

 

Ο Κώστας Καρπούζης είναι Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Στην έρευνά του, αναζητεί αλγορίθμους που κάνουν τα υπολογιστικά συστήματα περισσότερο προσαρμόσιμα στο πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με αυτά, χρησιμοποιώντας έννοιες φυσικής αλληλεπίδρασης και τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα, ερευνά πώς τα ψηφιακά παιχνίδια και η παιχνιδοποίηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τάξεις και στην ελεύθερη μάθηση για να υποστηρίξουν τη διδασκαλία συμβατικών και κοινωνικών δεξιοτήτων σε ενηλίκους και παιδιά. Από το 1998, έχει συμμετάσχει σε πάνω από είκοσι έργα Έρευνας και Ανάπτυξης με Ευρωπαϊκή και Ελληνική χρηματοδότηση, με εξέχοντα παραδείγματα το Δίκτυο Αριστείας Humaine, όπου κατεύθυνε τις ερευνητικές δραστηριότητες στη μοντελοποίηση και αναγνώριση συναισθημάτων, το έργο CALLAS (Area Leader εφαρμογών συναισθηματικής υπολογιστικής, design award από την Intel στο διαγωνισμό Ultrabook), το έργο FP7 TeL Siren (Technical Manager, το έργο ψηφίστηκε Best Learning Game in Europe το 2013 από την Games and Learning Alliance), το έργο H2020 iRead, που παρήγαγε το Navigo, το νικητή του διαγωνισμού GALA Serious Games competition το 2018 και το έργο H2020 ECoWeB που παράγει περιεχόμενο και προσωπικοποιημένες εφαρμογές για τη συναισθηματική υγεία και την πρόληψη προβλημάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία στους εφήβους και νεαρούς ενηλίκους.

Έχει διατελέσει κριτής προτάσεων Consolidator Grants και Marie Skłodowska-Curie για το European Research Council (ERC), και υπηρετεί ως Computer Chapter και Student Activities Chair για το IEEE Greece, ως μέλος του ΔΣ του gi-Cluster του Corallia, μιας κοινοπραξίας βιομηχανικών και ακαδημαϊκών φορέων του οικοσυστήματος της δημιουργικής βιομηχανίας και των ψηφιακών παιχνιδιών, ως Πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας και ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής. Το 2016 συνεπιμελήθηκε τον συλλογικό τόμο “Emotion in Games: Theory and Practice” που εκδόθηκε από τον Springer. Οι δημοσιεύσεις του είναι διαθέσιμες από το Google Scholar στη διεύθυνση https://scholar.google.gr/citations?user=12olpHgAAAAJ.

Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με μια σειρά από δραστηριότητες που σχετίζονται με την Επικοινωνία της Επιστήμης, όπως το Famelab Greece, το openscience.gr και τους Science Reactors. Είναι υποστηρικτής του προγραμματιστικού εγγραμματισμού στα σχολεία μέσα από πρωτοβουλίες όπως η Girls Go Coding και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week). Έχει μιλήσει τρεις φορές σε διοργανώσεις TEDx (Παν. Μακεδονίας, Αθήνα, Ρόδος) και δημιούργησε το μάθημα “Can machines read your emotions?” για την πλατφόρμα TED-ed.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Γραφείο ΣΤ2 [6ος όροφος - Νέο Κτίριο]

Τηλέφωνο: 210-9201848

 

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

 • Δευτέρα: 11:00-12:00
 • Τρίτη: 11:00-12:00
   

 

Αρσενίου Ελισάβετ, Καθηγήτρια

Γνωστικό αντικείμενο: Νεοελληνική φιλολογία

 

Σπούδασε στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως υπότροφος εξωτερικού του Ι.Κ.Υ, έγινε κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Phil) και διδακτορικού (Ph.D) του Κέντρου Οθωμανικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Birmingham. Έχει διδάξει στο: Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 Έχει διδάξει νεοελληνική φιλολογία σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αγγλία, Η.Π.Α., Γερμανία).

 Ερευνητικά της ενδιαφέροντα: ζητήματα ιστορίας και θεωρίας λογοτεχνίας (εικονολογία, ουτοπία, όραση και βλέμμα, ταυτότητα, γλωσσικές πράξεις, επιτελεστικός λόγος, ρητορική κλπ.), έμφυλης ταυτότητας και γυναικείου λόγου, τύπου και έντυπου λόγου, πρωτοποριακής τέχνης, γλώσσας και μετάφρασης, κριτικής θεωρίας, κ.ά.

Βιβλία:

 • 7 μελέτες για τον Κ.Π. Καβάφη, επιμέλεια και εισαγωγή (2018), Πολιτιστική Ποίηση: η διατοπική γραφή του Δημοσθένη Αγραφιώτη, (2018),
 • Κ.Π. Καβάφης: η αξία της ποίησης (2016), Πρακτική εισαγωγή στην μελέτη της νεοελληνικής λογοτεχνίας (2012)
 • Η ρητορική της ουτοπίας: μελέτες για τη μετάβαση στη νέα πρωτοπορία. Πέντε δοκίμια πάνω στο έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου (2009),
 • Νοσταλγοί και Πλαστουργοί: έντυπα, κείμενα και κινήματα στη μεταπολεμική λογοτεχνία (2003),
 • Between Modernism and the Avant-Garde: Greek Literary Experimentation in the early 1960s (1995), The question of the Greek Literary Avant-Garde: The Case of the Journal ‘Pali’ (1993).

Άλλα βιβλία:

 • Χιλιάδα, (2011), και Οδυσσία, κείμενο πολιορκίας (2005). Γερτρούδης Στάιν, Τρυφερά Κουμπιά. Αντικείμενα - φαγητά – δωμάτια, μετάφραση και επίμετρο: Αρσενίου Ελισάβετ (2008)

.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Academia.Edu/Elisavet Arseniou

www.biblionet.gr/Ελισάβετ_Αρσενίου

 

ΓΡΑΦΕΙΟ 115 Γυάλινο κτίριο - Τηλ.: 2109201551

 

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

 • Δευτέρα 18:00 - 19.00
 • Τετάρτη 18:30 - 20.00.

 

 

Πρόσκληση για Νέους Επιστήμονες - Απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού́ 2019 - 2020» με κωδικό MIS 5045299 προσκαλεί Νέους Επιστήμονες, κατόχους Διδακτορικού́ Διπλώματος να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή διδακτικού έργου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, σε ένα από τα επιστημονικά πεδία που έχουν οριστεί από τα Τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αναλογούν 35 θέσεις για όλα τα Τμήματα, οι οποίες με την απόφαση της Συγκλήτου (Συνεδρίαση 18η, 4 4 201 99) κατανεμήθηκαν από 4 θέσεις σε όλα τα Τμήματα πλην του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο οποίο κατανεμήθηκαν 3 θέσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες νέοι/ες Επιστήμονες κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος καλούνται να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας σε ένα μόνο από τα επιστημονικά πεδία και για όλα τα μαθήματα που ανήκουν στο επιστημονικό πεδίο της επιλογής του υποψηφίου διδάσκοντα, σε μόνο ένα τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς επιτρέπεται μόνο μια αίτηση υποψηφιότητας ανά διδάσκοντα για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.
Οι φάκελοι υποψηφιοτήτων θα πρέπει να έχουν υποβληθεί εντύπως σε δύο αντίγραφα το αργότερο έως και την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019


Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση (.pdf)

Αγγελική Γαζή – Επίκουρη Καθηγήτρια

Γνωστικό Αντικείμενο: Ψηφιακές Μέθοδοι 

 

H Αγγελική Γαζή είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Γνωστικό Αντικείμενο Ψηφιακές Μέθοδοι στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Ερευνήτρια στην Μονάδα Κοινωνικής Πληροφορικής, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάστηκε ως Επισκέπτρια Λέκτορας και Επίκουρη Καθηγήτριας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2009 – 2018). Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πεδίο της Ψυχολογίας των Μέσων και ειδικότερα στο θέμα ταυτότητα και τεχνολογία. Δίδαξε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2004 – 2008) και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (2006 – 2007). Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα κλινικής εκπαίδευσης στην ψυχολογία των ομάδων του Centre International de Recherche, de Formation et d' Intervention en Psychosociologie (CIRFIP) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών (2000-2002).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν: Ταυτότητα, Αναπαραστάσεις, Συναισθήματα, Σχέσεις στο Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Διαδίκτυο - Διαπροσωπική, Διομαδική Επικοινωνία, Ταυτότητα και Συναισθήματα σε Ψηφιακές Πλατφόρμες Διαμεσολαβημένης Εμπειρίας, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Κινητά Τηλέφωνα, Άτομα και Σχέσεις σε Τεχνοψυχικά Συστήματα και Υβριδικά Περιβάλλοντα Επικοινωνίας. Είναι Μέλος του International Editorial Board του “Journal of Radio and Audio Media”, Broadcast Research Association, Routledge ed. και μέλος του International Editorial Board of “The Radio Journal”, Intellect Ltd., UK..

Η Αγγελική Γαζή είναι Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, Ιδρυτικό Μέλος και Συντονίστρια του Κλάδου Ψυχολογία των Μέσων και Τεχνολογία , Ιδρυτικό Μέλος και τέως Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Μονάδας Κοινωνικής Πληροφορικής, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ιδρυτικό Μέλος και τέως Αντιπρόεδρος του Radio Research Section του European Communication Research and Education Association (ECREA), μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Groupe de Recherches et d’ Etudes sur la Radio (GRER).


Έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει δημοσιεύσει βιβλία και έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια (κατόπιν κρίσης). 

H Αγγελική Γαζή έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Λευκάδα. 

 

Γραφείο Δ13, Νέο Κτίριο, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

 • Δευτέρα 14:00 - 16:00
 • Πέμπτη 14:00 - 15:00


Ντούνας Δημήτρης

Γνωστικό Αντικείμενο: Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνιών στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία
 

 • Σπούδασα Παιδαγωγικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας (Νότιας Αυστραλίας) από όπου και έλαβα το πτυχίο Bachelor of Arts το 1985.
 • Το 1986 συνέχισα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ και ολοκλήρωσα επιτυχώς το Master of Arts (Honours) - Preliminary.
 • Το 1997 ολοκλήρωσα το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενο την εφαρμογή και χρήση προηγμένων τεχνολογικών μεθόδων σε τομείς της εκπαίδευσης και έλαβα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Χρήση των Υπολογιστών στην Εκπαιδευτική Διαδικασία [Graduate Diploma in Computer  Based Learning] στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σύδνεϋ.
 • Την περίοδο 1998-1999 ασχολήθηκα με την επιστημονική έρευνα στην Αθήνα στα πλαίσια υποτροφίας που χορηγήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση.
 • Το 2002 έγινα δεκτός στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση – Διδακτική - Πληροφορική» [Educational Computing]. Το πρόγραμμα αυτό ολοκλήρωσα επιτυχώς το  2003 και έλαβα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Master of Education – Educational Computing.
 • Από το 1989 έως το 1991 εργάστηκα ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Φλίντερς της Νότιας Αυστραλίας. Το 1991 εξελέγη Λέκτορας στο Tμήμα Nεοελληνικών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου, θέση που κατείχα έως το 1996, διδάσκοντας τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο,  στο  Πανεπιστήμιο του Φλίντερς και στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας. Την ίδια περίοδο ασχολήθηκα με τη δημιουργία πολυμεσικών εφαρμογών για τη Σχολή  Γλωσσών του Πανεπιστημίου Φλίντερς καθώς και με τη διεξαγωγή έρευνας για τη Σχολή Επικοινωνίας, Διεθνών Σπουδών και Γλωσσών του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας.
 • Aπό το 1998 έως το 2003 δίδαξα, ως Eιδικός Eπιστήμονας, στο Tμήμα Eπικοινωνίας και Mέσων Mαζικής Eνημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 407/80.
 • Το 2003 εξελέγη σε κενή οργανική θέση Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.), Κατηγορίας ΠΕ’, με ειδίκευση στην εκπαιδευτική χρήση των Η/Υ στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.
 • Το 2006 μονιμοποιήθηκα ως μέλος ΕΤΕΠ στη βαθμίδα Γ' και το 2013 εξελίχθηκα στη Βαθμίδα Β’.
 • Το 2014 εντάχθηκα σε θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) με γνωστικό Αντικείμενο: Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνιών στη Διδακτική και Μαθησιακή Διαδικασία


Από το 2003 διδάσκω τα μαθήματα «Εισαγωγή στην Πληροφορική» και «Εισαγωγή στο Internet και στα Πολυμέσα – «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Ιστού».


Έχω συμβάλλει στην οργάνωση σεμιναρίων εκπαίδευσης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών για τη χρήση της Βιβλιοθήκης και των ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης, στον σχεδιασμό, συντήρηση και συνεχή ενημέρωση του δικτυακού τόπου του Τμήματος (ελληνικού και αγγλικού) και του δικτυακού τόπου της κατεύθυνσης του ΠΜΣ «Επικοινωνία και Ρητορική των Μέσων», της λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Αμφιθεάτρου και της e-λεκτρονικής τ@ξης και στην εκπαίδευση των φοιτητών για την ορθή παρουσίαση επιστημονικών εργασιών (βιβλιογραφική τεκμηρίωση, παραπομπές, υποσημειώσεις, καταχώρηση βιβλιογραφίας), καθώς και στον έλεγχο των αποκτηθέντων γνώσεων μέσω ενισχυτικών ασκήσεων, στην έκδοση του Οδηγού Σπουδών του Τμήματος, στην οργάνωση και λειτουργία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, στην οργάνωση και λειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης, στην έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού Lapsus Linguae. Έχω επίσης συμμετάσχει στην οργάνωση εκδηλώσεων αλλά και διεθνών Συνεδρίων που οργανώθηκαν από το Τμήμα.

 

Tα εκπαιδευτικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στην:

 • Διδακτική της Πληροφορικής
 • Ανάπτυξη ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού
 • Χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών [ΤΠΕ] στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία


Στo πλαίσιo των επιστημονικών δραστηριοτήτων και διδακτικών ενδιαφερόντων μου, έχω εκπονήσει τις κάτωθι συναφείς εργασίες:

Μαθήματα:

 • Εισαγωγή στην Πληροφορική (Α Εξάμηνο, Κ.Μ. 410099)
 • Εισαγωγή στην Επιστήμη του Ιστού: Τεχνολογίες, Υπηρεσίες, Εφαρμογές (Β Εξάμηνο, Κ.Μ. 410082)

 

Γραφείο: Δ17 [4ος όροφος-Νέο Κτήριο]

Τηλέφωνο: 210-9201737
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: http://ddounas.com

 

Ώρες Γραφείου: 

 • Τρίτη   14:00-16:00
 • Τετάρτη: 13:00-14:00 & 16:00-18:00 
     

  

Καπερώνης Σταύρος

Γνωστικό αντικείμενο: Νέα Μέσα, Επικοινωνία και Διοίκηση
 
 
O Dr. Καπερώνης Σταύρος εργάζεται ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Επικοινωνίας,  Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (Τομέας Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας) με  γνωστικό αντικείμενο Νέα Μέσα, Επικοινωνία και Διοίκηση. Κατά τα έτη 2018-2019 ήταν υπεύθυνος του ραδιοφωνικού  διαδικτυακού σταθμού του Τμήματος (Spam Radio). Είναι πτυχιούχος της Σχολής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικών Επιστημών (HOU), κατέχει MSc. In services management από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει διδακτορικό από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου σχετικά με την επίδραση του σχεδιασμού, του περιεχομένου και της χρηστικότητας των διαδικτυακών πλατφορμών στο χρήστη.
 
Διδάσκει στα προπτυχιακά μαθήματα του Τμήματος, μαθήματα σχετικά με τα Νέα ψηφιακά Μέσα, την εμπειρία χρήστη (UX/CX), τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την Έρευνα Αγοράς, Ψηφιακά Μέσα και Εφαρμογές-Web, UX, Apps, Mobile, Video, Podcasting, τη δημοσιογραφία στην ψηφιακή εποχή, ψηφιακές εφαρμογές & data journalism, Ψηφιακή Δημιουργικότητα, το design ως επικοινωνιακό εργαλείο, το σχεδιασμό στρατηγική στην ψηφιακή επικοινωνία, την οπτική ταυτότητα, την οπτικοποίηση δεδομένων, την επεξεργασία εικόνας & ήχου, βίντεο storytelling (AR/VR/MR/XR), την πολιτιστική επικοινωνία και το σχεδιασμό ιστοσελίδων ως εργαλείο των startup επιχειρήσεων. Επίσης διδάσκει στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Κοινωνία της Πληροφορίας, Μέσα και Τεχνολογία» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, το μάθημα «Μέσα και Ψηφιακές Εφαρμογές: Το design ως μέσο επικοινωνίας. Από το παραδοσιακό στο ψηφιακό περιβάλλον». Διδάσκει ως εξωτερικός συνεργάτης στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Διοίκηση Υπηρεσιών” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και ως ακαδημαικός υπότροφος (Επίκουρος Καθηγητής) στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων το μάθημα International Marketing Management. Έχει διδάξει σε ξένα πανεπιστήμια στα πλαίσια του Erasmus, όπως το Zhejiang University of Media & Communications της Σαγκάης, το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης και το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Έχει συμμετάσχει τα τελευταία 8 χρόνια σε αρκετά Σεμινάρια και επιμορφώσεις του εξωτερικού όπως το Πανεπιστήμιο SDA Bocconi της Ιταλίας, το USI Universita della Svizzera Italiana, το Πανεπιστήμιο ETH της Ζυρίχης, και το Πανεπιστήμιο του Μονακό. Υπήρξε συν διοργανωτής σε πολλά workshops-Σεμινάρια σχετικά με το mobile journalism, το Journalism and Social Media και την επιχειρηματική δημοσιογραφία σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung και τη δημοσιογράφο Ελίνα Μακρή. To 2016 συνδιοργάνωσε το πρώτο Athens Startup Weekend on “Entrepreneurial Journalism με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και σε συνεργασία με το Tow-Knight Center for Entrepreneurial Journalism του CUNY Graduate School of Journalism. To 2018 συν-διοργανώνει το δεύτερο “Athens Startup Weekend & Summit on Entrepreneurial Journalism: Audio and Radio Innovation Edition” σε συνεργασία με τον Antenna Music.
 
Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια με κριτές και έχει δημοσιεύσει journals και papers συνεδρίων στην Springer και άλλους εκδοτικούς οίκους, έχει διακριθεί τρεις φορές με το Best Paper Award και έχει δημοσιεύσει ένα chapter in book στην IGI Global Publications.
 
Συμμετείχε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε συνέδρια και έχει επιβλέψει μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών διατριβών. Κατέχει γνώσεις επάνω σε θέματα CX, μοντάζ βίντεο και ήχου, video storytelling, e-aesthetics, UX, AR, AI, VR/MR, prototyping, σχεδιασμού εντύπων, εφημερίδων και περιοδικών, επεξεργασίας φωτογραφίας, προβολής ιστοσελίδων, χρηστικότητας, εμπειρίας  καταναλωτή, HCI καθώς και διαχείρισης των κοινωνικών δικτύων.
 
 
Γραφείο ΣΤ3, 6ος όροφος Νέο Κτίριο
 
Τηλ.: 2109201846
 
Ώρες Γραφείου:
 • Τετάρτη 11-12 (κατόπιν επικοινωνίας μέσω mail), γραφείο ΣΤ3 (Νέο Κτήριο)
 • Πέμπτη 11-12 (κατόπιν επικοινωνίας μέσω mail), γραφείο ΣΤ3 (Νέο Κτήριο)

 
Social Media Accounts
 facebook  |  Twitter  |  linkedin Academia  |  Researchgate  |  Medium  |  GoogleScholar  |  Scopus  Orcid  |
 
Research Awards
 
 
 

Ιορδάνογλου Δήμητρα, Επίκουρη Καθηγήτρια

Γνωστικό Αντικείμενο: Θεωρία της Οργάνωσης & Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων


Η Δήμητρα Ιορδάνογλου είναι κάτοχος διδακτορικών τίτλων (Ph.D) στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας) και στην Ψυχολογία Ομάδων από το University of Manchester της M. Βρετανίας, όπου σπούδασε ως υπότροφος του ΙΚΥ. Ως Fulbright Visiting Scholar (2017) εκπόνησε έρευνα στη νευρο-ηγεσία στο Stevens Institute of Technology των HΠΑ. Διδάσκει στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και “Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει τιμηθεί με διάκριση «Ειδικής Συμβολής στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» από το ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive ΜΒΑ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού επιχειρήσεων και οργανισμών σε θέματα ηγεσίας, συναισθηματικής νοημοσύνης, ομαδικής συνεργασίας, επικοινωνίας και διαχείρισης στρες και χρόνου. Είναι συγγραφέας των βιβλίων “Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στις Σύγχρονες Οργανώσεις. Νέες Τάσεις και Πρακτικές” (Εκδόσεις Κριτική) και “Ηγέτες του Μέλλοντος” (με συνεργάτες) (Εκδόσεις Πεδίο). Επίσης είναι διευθύντρια της σειράς “Ηγεσία και Συναισθηματική Νοημοσύνη” (Εκδόσεις Πεδίο).

Διετέλεσε συντονίστρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Υoung Leaders, μέντορας στο Athens Startup Weekend Education (SWEDU) και μέλος της ερευνητικής ομάδας του Mobile Generation Next project. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται θέματα ηγεσίας, συναισθηματικής νοημοσύνης, ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, ψηφιακής κουλτούρας και κοινωνικών νευροεπιστημών. Είναι εξουσιοδοτημένη σύμβουλος Συναισθηματικής Νοημοσύνης από την Hay/McBer – USA και μέλος του NeuroLeadership Institute.

 

Γραφείο: Γ10, Νέο Κτίριο, Τηλέφωνο: 210-9201716, 

E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

 • Τετάρτη 13.30-14.30 (Γ10)
 • Τρίτη      18.00-19.00 (κατόπιν συνεννόησης)
 

Συνέδριο: Το Δίκτυο Συγγρού στο Πάντειο, 7- 8 Νοεμβρίου 2018
Η Αναπτυξιακή Στρατηγική της Περιοχής και ο Πολιτιστικός Άξονας της Συγγρού

Τσακαρέστου Μπέττυ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Γνωστικό Αντικείμενο: Διαφήμιση & Δημόσιες Σχέσεις

 • Μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Επικοινωνίας. Branding Chair and European Research Liaison για το International Communication Division- AEJMC.
 • Συν-ιδρύτρια της πολυμεσικής πλατφόρμας δημόσιας διπλωματίας πόλεων “ Connecting Cities” (https://medium.com/connecting-cities)

 

Έχει διδάξει διαχείριση κρίσεων και διαχείριση φήμης ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Copenhagen Business School (2017-2013),  city branding, στο Warsaw School of Economics (2016) και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο MBA Program of University of Cyprus (2011-2007). Μέσω του διεθνούς προγράμματος Erasmus+  δίδαξε στο Zhejiang University, Κίνα (2017, 2018), στο Alberto Hurtado, Χιλή (2018) επιχειρηματικότητα στη δημοσιογραφία και στα Μέσα (entrepreneurial journalism, media innovation) με μεθοδολογίες συν-δημιουργίας και design thinking/ systems thinking.

Ως sabbatical visiting researcher στο CUNY Graduate School of Journalism (Μαίος- Ιούνιος 2017) συνεργάζεται με τον Jeremy Caplan, Director of Education στο Tow-Knight Center for Entrepreneurial Journalism στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη δημοσιογραφία και στα Μέσα και δημοσιεύει  κεφάλαιο με τίτλο  “Entrepreneurship Abroad: Cultural and International Perspectives” στο ανοιχτό συνεργατικό textbook με τίτλο «Media Innovation and Entrepreneurship» (2017, 2018).

To εκπαιδευτικό έργο της στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και στο Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων- ADandPRLAB του οποίου είναι επικεφαλής (και συν ιδρύτρια με τον καθηγητή Δημήτρη Ποταμιάνο το 1993) επικεντρώνεται στο στρατηγικό branding και τις  δημόσιες σχέσεις, τη διαχείριση κρίσεων, στην οικονομία της διαμοίρασης (sharing economy) και τη συνεργατική κατανάλωση σε ψηφιακό περιβάλλον και σε περιβάλλον κινητών συσκευών, στην επιχειρηματική δημοσιογραφία, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα κοινωνικά μέσα, στην ψηφιακή και τεχνολογική τεχνολογία στη Διαφήμιση (ad-tech), στο native-branded content, στην ψηφιακή αφήγηση (storytelling),  στην επιχειρηματική κοινωνική καινοτομία συνδεδεμένη με τους Στόχους Βιωσιμότητας του ΟΗΕ, τη συν-δημιουργία και την καινοτομία των πόλεων, με μεθοδολογίες design thinking/ systems thinking.

Συμμετέχει ενεργά  μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος του Startup Lab του ADanPRLAB με εξωστρεφείς πρωτοβουλίες στην ανάπτυξη της startup επιχειρηματικότητας, συνδέοντας το Πανεπιστήμιο με τις ευρύτερες εξελίξεις στο οικοσύστημα της καινοτομίας.

Από το 2018 συνεργάζεται με το insidestory.gr ως ακαδημαϊκός- επικεφαλής και σύμβουλος για το συν-σχεδιασμό του YourStory 2 (2018) & YourStory 3 (2019), #YourStory@Melissa (2020), στο πεδίο της συμμετοχικής δημοσιογραφίας, συνδέοντας δημοσιογράφους και αναγνώστες σε μια κοινή εμπειρία δημοσιογραφικής έρευνας και αρθρογραφίας, εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία του design thinking.

To 2016 διοργάνωσε το πρώτο Athens Startup Weekend on “Entrepreneurial Journalism με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και σε συνεργασία με το Tow-Knight Center for Entrepreneurial Journalism του CUNY Graduate School of Journalism.

Τον Μάιο 2018 συν-διοργάνωσε το 2nd Athens Startup Weekend on Entrepreneurial Journalism focusing on Audio and Radio Innovation and Summit εγκαινιάζοντας το πρωτόκολλο εκπαιδευτικής συνεργασίας για θέματα startup επιχειρηματικότητας και καινοτομίας μεταξύ του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και του Antenna Music

Στο πεδίο της νεανικής επιχειρηματικότητας έχει ανάλογες δράσεις από το 2012 με τη διοργάνωση ή τη συμμετοχή ως μέντορας ή κριτής σε ειδικά θεματικά Startup Weekends όπως το Startup Weekend University 2012, 2013, Startup Weekend EDU, 2014.

Το 2012 διοργάνωσε το πρώτο Athens Co-Creation Workshop με την υποστήριξη της Ericsson και σε συνεργασία με το Copenhagen Business School.

Επόμενες διοργανώσεις Cities Co-Creation Workshops πραγματοποιήθηκαν στα Ιόνια Νησιά (2014) με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, του TEI Ιονίων Νήσων και του Copenhagen Business School. Το 2015 συμμετείχε στη διοργάνωση του Cities Co-Creation Living Lab στο πλαίσιο του «The Peoples Meeting in Bornholm» στη Δανία.  

Το 2015 με υποτροφία του U.S Department of State συμμετείχε ως International Exchange Scholar στο  Study of U.S. Institutes (SUSI) on Journalism and Media at Ohio University, όπου εστίασε στην ανάπτυξη ενός μεταπυχιακού μαθήματος στο πεδίο της καινοτομίας και της  επιχειρηματικότητας στη δημοσιογραφία και στα Μέσα ( Entrepreneurial Journalism) και το οποίο διδάσκει στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών “Νέα Μέσα και Δημοσιογραφία” του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Την ίδια χρονιά σε συνεργασία με τέσσερεις ακαδημαϊκούς στον τομέα των Μέσων και της Επικοινωνίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα SUSI ξεκινούν την ψηφιακή πλατφόρμα “Connecting Cities” με στόχο να συνδέσουν μέσα από αφηγήσεις πέντε πόλεις, σε τέσσερεις ηπείρους (Αθήνα, Καμπάλα, Κίτο, Σαγκάη, Σαντιάγκο).

Το 2017 The Bureau of Educational and Cultural Affairs of the U.S. Department of State έδωσε την τιμητική διάκριση  “Betty Tsakarestou International Exchange Alumna/Alumnus of the Month” για τη συνολικό της έργο ως επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων και για το «Connecting Cities Project”. Επίσης το έργο της παρουσιάστηκε στη μικρή σειρά video documentaries με τίτλο “Women Changing Greece” μια πρωτοβουλία και υλοποίηση της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. 

Συντονίζει το ερευνητικό project: «Mobile Generation Next: Collaborative Consumption in the Sharing Economy enabled by Mobile and Networking Technologies” το οποίο ξεκίνησε το 2011 Από το 2014 συμμετέχει στο MC του προγράμματος COST για την Ελλάδα. Από το 2002 είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Επικοινωνίας (ΙΕΠ) όπου διετέλεσε Γενική Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Από το 2013 είναι μέλος του Advisory Board στο Impact Hub Athens.

Ανέλαβε τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιο-Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, με κύριο έργο την ψηφιακή μετάβαση του φορέα ( 2010-2012).  Διετέλεσε επίσης μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων (2010- 2017).  Το 2010 ορίστηκε εκπρόσωπος του Υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Ειδικών για θέματα «Ψηφιακού Γραμματισμού». Συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο πεδίο του Ψηφιακού Γραμματισμού- Media and Information Literacy με στη συμμετοχή της από το 2016 στο Digital Communication Network και από το 2020 ως συνεργάτης του Digital Communication Network Southeast Europe και μέσω της συμμετοχής της σε προγράμματα του World Learning- Alumni TIES International Exchange Seminars του Department of State των ΗΠΑ

Από το 2007-2010 διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής της μηνιαίας έκδοσης «Βήμα Ιδεών

Το 2015 ξεκίνησε  μια εκδοτική σειρά με θέμα την  “Ψηφιακή Κουλτούρα” σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πεδίο

Συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα του “Βήματος Ιδεών” μεταξύ 2007-2010

Έχει σπουδάσει κοινωνιολογία και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειον Πανεπιστήμιο (1987).

Η διδακτορική της διατριβή εστίασε στη μελέτη της Διαφήμισης των εταιρικών δομών και παραγωγής των διαφημιστικών εταιριών κατά την περίοδο του Φορντισμού και του Μετα-Φορντισμού (1997)

E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - LinkedIn Betty Tsakarestou


ΓΡΑΦΕΙΟ  Γ19 - Νέο Κτίριο - Τηλέφωνο: 210-9201717

Ώρες Γραφείου:

  • Δευτέρα 18:00- 19:00 Πολυχώρος Γαλαξίας Δήμου Νέας Σμύρνης 
  • Τρίτη 15:30- 16:30  Γραφείο Γ10

 Κύκλος Πρεσβευτών Ιδρύματος Vodafone

Ο Κύκλος Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone έρχεται… Μείνετε συντονισμένοι και μάθετε πώς οι τεχνολογίες κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο! #ConnectingForGood

Δείτε το Video - Δείτε τη σελίδα (ανακατεύθυνση στο Facebook)


Συμπόσιο Libraries and Media Literacy - 1 Δεκ. 2018, Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"


Συνέδριο: Το Δίκτυο Συγγρού στο Πάντειο, 7- 8 Νοεμβρίου 2018
Η Αναπτυξιακή Στρατηγική της Περιοχής και ο Πολιτιστικός Άξονας της Συγγρού


ECREA 2018, October 31 - November 3, 2018 Lugano, Switzerland


Dynamic Leadership Program: October 5-7, Stockholm, Sweden. Women Leadership Hub


European Research Liaison & Branding Chair at the International Communication Division (ICD), AEJMC


Digital Influencers Hub Forum, September 13-14, 2018 Thessaloniki, Greece


Συμμετοχή 10 φοιτητών και της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μπέττυς Τσακαρέστου στο Πρόγραμμα CSIS Journalism Bootcamp στις ΗΠΑ με αποκλειστική χορηγία του ΙΣΝ και  Δημοσίευση του Entrepreneurial Diplomacy Multimedia Report με τίτλο " Enabling Entrepreneurship: Diplomatic Responses to Greece's Brain Drain" (Δεκεμβριος 2019- Ιανουαριος 2020) 

 Ten undergraduate, MA and doctoral students and Associate Professor and Head of ADandPRLAB, Betty Tsakarestou as academic lead adviser, participated in the Center for Strategic and International Studies (CSIS) Journalism Bootcamp in Washington, D.C. with the exclusive support of Stavros Niarchos Foundation (December 2019, January 2020).

 

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος