NEA

Διαδικτυακό Συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας  - Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Αυτό το Σάββατο 25/6 και την Κυριακή 26/6 θα πραγματοποιηθεί το δωρεάν διαδικτυακό πρώτο συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας  -  www.cclabs.gr - που συνίδρυσαν και συνδιοργανώνουν ΔΕΚΑΤΡΙΑ (13) Εργαστήρια Επικοινωνίας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σκοπός του Συνεδρίου cclabs είναι να προωθήσει τον γόνιμο και nδημιουργικό διάλογο ανάμεσα στα Εργαστήρια Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων, στα μέλη της πανεπιστημιακής  κοινότητας, σε ακαδημαϊκούς επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές,  αποφοίτους, φορείς και εκπαιδευτικούς για να ανταλλάξουν ευρύτερους  προβληματισμούς και να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα ερευνητικά τους αποτελέσματα σε διάφορες πτυχές της επικοινωνίας και ενημέρωσης μέσω της  χρήσης ήχου, εικόνας και κειμένου στα γνωστικά αντικείμενα της  δημοσιογραφίας, πληροφόρησης, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Όσες/οι παρακολουθήσουν το συνέδριο (στο youtube - www.cclabs.gr -) θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

International Conference on the Foundations of Digital Games (FDG) με θέμα“Games as culture and communication”

Το εργαστήριο Πολιτισμικής Πληροφορικής, σε συνεργασία με την Society for the Advancement of the Science of Digital Games (SASDG), διοργανώνουν το 17ο συνέδριο International Conference on the Foundations of Digital Games (FDG). Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι “Games as culture and communication” - τα ψηφιακά παιχνίδια σχετίζονται άμεσα με τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία, καθώς πέρα από τη χρήση τους στην διασκέδαση και την ψυχαγωγία, αποτελούν και τα ίδια πολιτιστικά τεκμήρια, ενσωματώνοντας τις αξίες, τις αντιλήψεις και τις φιλοδοξίες των σχεδιαστών, των developers, και των παικτών. Οι μηχανισμοί και η αισθητική ενός ψηφιακού παιχνιδιού προσφέρουν επίσης σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κοινωνία, τον πολιτισμό, τα πολιτικά συστήματα και μια σειρά από άλλες έννοιες, είτε παγκόσμιου, είτε τοπικού ενδιαφέροντος.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν εργασίες (πλήρους και σύντομης έκτασης), game demos και εργασίες υποψηφίων διδακτόρων, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εργαστήρια και διαγωνισμοί σχετικά με τα ψηφιακά παιχνίδια, την τεχνολογία, της σχεδίαση και την αξιολόγησή τους. Περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (http://fdg2022.org/) και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (https://www.facebook.com/FDGconf/ και https://twitter.com/FDGconf)
 
Οργανωτική επιτροπή
 • Κώστας Καρπούζης, επικ. καθηγητής, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο, General chair
 • Johanna Pirker, TU Graz, Austria, Program Chair
 • Stefano Gualeni, University of Malta, Program Chair
 • Christoph Salge, University of Hertfordshire, UK, workshop chair
 • Amy Hoover, New Jersey Institute of Technology, USA, workshop chair
 • Allan Fowler, University of Auckland, NZ, proceedings chair
 • Velvet Spors, University of Nottingham, UK, diversity & accessibility chair
 • Fares Kayali, University of Vienna, Austria, panel chair
 • Elina Roinioti, Panteion University of Social and Political Sciences, Greece, games and demos chair
 • Laura Levy, Georgia Tech, USA, doctoral consortium chair
 • Henrik Warpefelt, Kennesaw State University, USA, doctoral consortium chair
 
Επιστημονική επιτροπή

Το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού συμμετέχει στο EVIA FILM PROJECT με τη στήριξη του iMEdD

Το Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα οι φοιτητές του μαθήματος «Επεξεργασία, βίντεο, εικόνας και ήχου», με υπεύθυνο τον κ. Σταύρο Καπερώνη, προσκλήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό  iMEdD  να συμμετάσχει στο Evia Film Project που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Εύβοια. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από 17-19 Ιουνίου και θα αποτελέσει θαυμάσια εμπειρία μάθησης και δικτύωσης, καθώς επίσης θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για το δυναμικό του τμήματος, καθώς η ομάδα θα παρακολουθήσει δύο ξεχωριστά masterclasses, για θέματα περιβαλλοντικής δημοσιογραφίας. Την Παρασκευή 17/06 στην Αγία Άννα, ο σκηνοθέτης και δημοσιογράφος Γιώργος Αυγερόπουλος (@YorgosAvgeropoulos) θα μιλήσει για τη δημοσιογραφία στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον, ενώ το Σάββατο 18 Ιουνίου στη Λίμνη, η δημοσιογράφος περιβαλλοντικών θεμάτων Κατερίνα Χριστοφιλίδου θα εστιάσει στο ρεπορτάζ πίσω από μια ταινία για το περιβάλλον, προτείνοντας έναν πρακτικό οδηγό.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση αποτελεί συνέχεια όσων έμαθαν οι φοιτητές στο μάθημα «Επεξεργασία, βίντεο, εικόνας και ήχου» και θα ενισχύσει περαιτέρω τη
γνώση τους πάνω στην παραγωγή βίντεο περιεχομένου και την εμπειρία του θεατή. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο iMEdD για τη πρόσκληση και δυνατότητα που δίνει στους φοιτητές να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από τους υπερσυνδέσμους.

#panteion #imedd #eviafilmproject

Σεμινάριο: "Perception in Games and Virtual Worlds" - 1 & 2 Σεπτεμβρίου 2022

Το Εργαστήριο Πολιτισμικής Πληροφορικής, Δεδομένων και Ψηφιακών Πολιτισμικών Σπουδών του Τμήματος, είναι συνδιοργανωτής του σεμιναρίου "Perception in Games and Virtual Worlds" που διοργανώνεται στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου. 

https://gamephilosophy.org/2022/05/call-for-presentations-perception-in-games-and-virtual-worlds/?fbclid=IwAR2UkFPaV3TD2NrSWReFUAThHD9afJiS7v9_ahaIDYTpSruNCRNe1MWawUg

Επετειακή Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη: Ξανα-ανακαλύπτοντας τον «αρχιμάστορα» του νεοελληνικού θεάτρου στον 21ο αιώνα

Ξανα-ανακαλύπτοντας τον «αρχιμάστορα» του νεοελληνικού θεάτρου στον 21ο αιώνα

kabanellisΣε ένα απαγορευτικό κλίμα όπως αυτό της μετεμφυλιακής Ελλάδας, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης αφουγκράζεται την εποχή του και την αποτυπώνει στα έργα του με ποικίλες και τολμηρές απόπειρες αισθητικού πειραματισμού. Κι αυτό γιατί πίστευε ότι μόνον όταν έχουν οι άνθρωποι συναίσθηση της ιστορικότητάς τους μπορούν να βρουν το δρόμο τους προς την (ατομική και συλλογική) ελευθερία.

Στόχοι

Ως μέρος των εορτασμών για την εκατονταετία από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών αποτείνει φόρο τιμής στον συγγραφέα για να ξαναφέρει στο προσκήνιο τη σημασία της συνεισφοράς της γραφής του για την θεατρική τέχνη και τον πολιτισμό της χώρας. Σε μια προσπάθεια να ανα-προσανατολίσει τη νέα γενιά θεατών και καλλιτεχνών στη μελέτη γνωριμίας με την ελληνική δραματουργία από την οποία μπορεί να εμπνευστεί για την συγγραφή των δικών της μικρών αφηγήσεων δημιουργικής γραφής η εκδήλωση θα εστιάσει σε Ομιλία της Επικ. Καθηγήτριας Πατρίσιας Κόκκορη, Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων Και Πολιτισμού, σε Αναλόγιο και Μουσικό Αφιέρωμα με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Παντείου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Βρυζάκη.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

 • Την εκδήλωση προλογίζει η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Χριστίνα Κουλούρη
 • «Χαιρετισμός» της Κατερίνας Καμπανέλλη Σκηνογράφο, Ενδυματολόγο, Υπεύθυνη Αρχείου Ιάκωβου Καμπανέλλη
 • Ομιλία: Επικ. Καθηγήτρια Πατρίσια Κόκκορη, «Το παιγνιώδες και ανατρεπτικό χιούμορ στο θέατρο του Ιάκωβου Καμπανέλλη»
 • Θεατρικό Αναλόγιο: «Aυλή των θαυμάτων», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Το μεγάλο μας τσίρκο» από Φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού
 • Μουσικό Αφιέρωμα με έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη από την χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Βρυζάκη

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου και του Δήμου Αθηναίων

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ & ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Στη στρατηγική σύμπραξη με το Δήμο Αθηναίων για πρότυπες λύσεις στην Αθήνα προχώρησε  το Πάντειον Πανεπιστήμιο, προκειμένου οι δύο φορείς να συνεργαστούν σε εμβληματικές δράσεις που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αθηναϊκή κοινωνία, στο περιβάλλον, αλλά και στην ίδια την πόλη. Η συνεργασία επισφραγίστηκε με ένα μνημόνιο, το οποίο υπογράφηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 ανάμεσα στην Πρύτανι του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη και τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας παρέστησαν εκ μέρους του Παντείου Πανεπιστημίου η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγήτρια Πηνελόπη Φουντεδάκη καθώς και η Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Μπέττυ Τσακαρέστου.

 

Η συνεργασία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πρότυπων λύσεων για πράσινες, βιώσιμες, κλιματικά ουδέτερες, ανθεκτικές και καινοτόμες πόλεις. Στην κατάθεση προτάσεων για την αστική αναζωογόνηση και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου θα έχουν δυνατότητα συμμετοχής και οι κάτοικοι της Αθήνας, ενώ θα αξιοποιηθεί και η συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στα διεθνή Δίκτυα Πόλεων, όπως το Δίκτυο C40 και το Δίκτυο 100 Resilient Cities.

Προβολή του προορισμού, καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής και του Athens Partnership θα συνεργαστεί με το Πάντειο για την ανάπτυξη προγραμμάτων στρατηγικής επικοινωνίας (branding) και ψηφιακού μάρκετινγκ, με στόχο την προβολή της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού για κατοίκους, επισκέπτες, επιχειρηματίες και επενδυτές.

Οι δύο φορείς θα συνεργαστούν και στα πεδία της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από νέες ιδέες, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, διεθνείς συνέργειες, δικτύωση και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου θα μπορούν να συμμετάσχουν στο Digital Lab, το Εργαστήριο Ανάπτυξης Ψηφιακών Λύσεων του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό τον σχεδιασμό καινοτόμων ψηφιακών λύσεων και πιλοτικών εφαρμογών για νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών. 

Η σύμπραξη επεκτείνεται και στον τομέα του πολιτισμού. Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεργαστεί με τη Χορωδία του Παντείου για τη διοργάνωση κοινών εκπαιδευτικών δράσεων και εκδηλώσεων δημόσιου χαρακτήρα.

Ταυτόχρονα, ο δήμος θα δώσει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου στους εποπτευόμενους φορείς του, ενώ το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Παντείου θα δημιουργήσει προγράμματα εκπαίδευσης αιχμής για τα στελέχη του Δήμου Αθηναίων και των φορέων του.


Σεμινάριο με θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη» διοργανώνει το CSR HELLAS για προπτυχιακούς φοιτητές/τριες του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου στα πλαίσια του Φοιτητικού Διαγωνισμού «Νίκος Αναλυτής» που υλοποιείται φέτος για 7η συνεχή χρονιά με θέμα "Δράση για το Κλίμα"

To Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 16:00-17:00 στον Δημοτικό Πολυχώρο ΓΑΛΑΞΙΑΣ- Πλατεία Νέας Σμύρνης και θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο του μαθήματος της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μπέττυς Τσακαρέστου

Ομιλήτρια: κ. Μαρία Αλεξίου Πρόεδρος το ΔΣ του CSR Hellas, Senior ESG Advisor του Ομίλου TITAΝ

Θεματικές του Σεμιναρίου

 1.  Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης: Πορεία μέχρι σήμερα- Η πρόοδος της Ελλάδας σε σχέση με την Ευρωπαική πραγματικότητα
 2. Παρουσίαση του Φοιτητικού Διαγωνισμού "Νίκος Αναλυτης" και της Θεματολογίας "Δράση για το Κλιμα" (Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης #13)3
 3. Συμβολή της ποιοτικής εκπαίδευσης (Στόχος #4), και την αξίας της Συνεργασίας (Στόχος #17) για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης
 4. Παρουσίαση παραδειγμάτων και καλών πρακτικών από την Επιχειρηματική Κοινότητα

Δηλώστε συμμετοχή στον Φοιτητικό Διαγωνισμό (μέχρι τις 20 Απριλίου 2022) ΕΔΩ.


Το παρακάτω βίντεο περιέχει όλες τις συζητήσεις και παρεμβάσεις της εκδήλωσης "Η αναπτυξιακή Δυναμική του Περιφερειακού Τύπου" που οργάνωσε το Εργαστήριο Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού [Media Lab] του Τμήματος και ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων [Σ.Η.Π.Ε.] και πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου 2022 σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βρείτε εδώ

Invitation

 

 

 

Διεθνές Συνέδριο-Communicating the Past: Museum theatre and live interpretation 20 - 21/5/2022

ctp

 

Συνέδριο
Communicating the Past: Museum theatre and live interpretation
Αθήνα, 20 - 21 Μαΐου 2022

 

Η θεωρία και οι εφαρμογές του μουσειακού θεάτρου και της ζωντανής ερμηνείας σε μουσεία και τόπους πολιτισμικής αναφοράς είναι το θέμα του διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 21 Μαϊου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Μουσειακού Θέατρου (International Museum Theatre Alliance Europe – IMTAL Europe) και το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με την υποστήριξη της Εταιρίας Μουσειακού Θεάτρου Heterotopia. Γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η αγγλική. Δεν θα υπάρχει μετάφραση.

 • Δήλωση αποποίησης ευθύνης
  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου με φυσική παρουσία των συμμετεχουσών/όντων τον Μάιο του 2022. Δεν θα υπάρχει ψηφιακή αναμετάδοση. Εάν η εξέλιξη της πανδημίας φέρει σημαντικά εμπόδια, ίσως χρειαστεί να μεταφέρουμε τις εργασίες του συνεδρίου σε άλλη ημερομηνία. Η οργανωτική επιτροπή θα λάβει την τελική απόφαση έως τις 20 Μαρτίου, με κριτήριο την πορεία της πανδημίας.

  Εάν κάνετε κράτηση για τη μετακίνηση ή τη διαμονή σας πριν από αυτή την ημερομηνία, παρακαλούμε αναζητήστε προσφορές που μπορούν να αλλάξουν ή να ακυρωθούν με μικρό ή μηδενικό κόστος. Η οργανωτική επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπόλογη για τυχόν έξοδα που θα καταβάλουν οι συμμετέχοντες/ουσες για την παρακολούθηση του συνεδρίου.

Θέματα του συνεδρίου
Τα βασικά

Γιατί χρειαζόμαστε τη ζωντανή ερμηνεία και ποιες μορφές είναι καλύτερες; Γιατί έχει σημασία το μουσειακό θέατρο; Ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ μουσειακού θεάτρου και ζωντανής ερμηνείας; Τι μπορεί να πάει στραβά; Αυτή η θεματική ενότητα πηγαίνει πίσω στα βασικά, συζητώντας διαφορετικές μορφές, μεθοδολογίες, καλές και κακές πρακτικές στο μουσειακό θέατρο και την ζωντανή ερμηνεία.

Το περιεχόμενο

Ζούμε σε έναν ταραγμένο κόσμο. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ευαίσθητα ζητήματα και να αναστοχαστούμε τη διαφορετικότητα; Πώς μπορεί η ζωντανή ερμηνεία να αντιμετωπίσει καλύτερα τα στερεότυπα και να συνεισφέρει στη δημόσια ιστορία; Πώς τοποθετούνται τα μουσεία σε σύγχρονα ζητήματα και πώς οφείλουν να συμμετέχουν σε αυτά οι ερμηνεύτριες/ές; Ποια εκδοχή του παρελθόντος θέλουμε να παρουσιάσουμε;

ctp photo

Φωτογραφία: Maria Storf-Felden, museum live Worms

Κρίση, αλλαγή και σύνδεση

Κρίση σημαίνει αλλαγή. Αν τα δύο τελευταία χρόνια μας δίδαξαν κάτι, αυτό είναι πως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Όμως, οι αλλαγές φέρνουν επίσης ευκαιρίες: να επανεφεύρουμε την ερμηνεία, να επανεφεύρουμε τον τόπο που ερμηνεύουμε (μουσείο, αρχαιολογικός χώρος…) και να επανεφεύρουμε τους εαυτούς μας. Πώς διαφέρουν οι συνθήκες εργασίας στο πεδίο της ζωντανής ερμηνείας από χώρα σε χώρα; Υπάρχουν μορφές που διατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Πώς συνδεόμαστε με το κοινό μας; Πώς παραμένουμε επίκαιροι/ες; Ποιες προκλήσεις έχουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια; Πρέπει να εστιάσουμε αλλού ή να εισαγάγουμε νέα πρότυπα και πρακτικές; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μουσειακό θέατρο για να θέσουμε σύγχρονα ζητήματα σε ένα ιστορικό πλαίσιο; Και πώς μπορούμε να το κάνουμε;

Αυτή η θεματική εξετάζει τη ζωντανή ερμηνεία και το μουσειακό θέατρο ως εργαλεία για την αντιμετώπιση της αλλαγής και της αβεβαιότητας, αλλά και ως έναν τρόπο ενίσχυσης της συμμετοχής των επισκεπτών/ριών σε περιόδους κρίσεων. Επικεντρώνεται επίσης στον τρόπο με τον οποίο η ζωντανή ερμηνεία και το μουσειακό θέατρο μπορούν να βοηθήσουν μουσεία και τόπους πολιτισμικής αναφοράς να παραμείνουν στην επικαιρότητα και να συμμετέχουν πιο ενεργά σε τρέχοντα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

 

Νέα μέσα και τεχνολογίες

Ποιες είναι οι ψηφιακές δυνατότητες του μουσειακού θεάτρου και της ζωντανής ερμηνείας; Αν το κοινό μας έχει γίνει ψηφιακό, τι κάνουμε; Θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε εμπειρίες ζωντανής ερμηνείας ή το μέλλον βρίσκεται στις διαδικτυακές εικονικές συναντήσεις; Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις; Η αφήγηση σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας; Είμαστε έτοιμοι για εμπειρίες που θα συνδυάζουν τη φυσική και επαυξημένη ή εικονική πραγματικότητα; Και πολλά άλλα...

 

Οργανωτική επιτροπή

 • Ανδρομάχη Γκαζή, αναπληρώτρια καθηγήτρια μουσειολογίας, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο (Ελλάδα)
 • Φωτεινή Βενιέρη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο & διδάσκουσα Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ (Ελλάδα)
 • Rebecca Shelley, Heterotopia εταιρία μουσειακού θεάτρου (Ελλάδα)
 • Thomas Aune Olsen, IMTAL-Europe (Νορβηγία)
 • Jack Veldman, πρόεδρος IMTAL Europe (Ολλανδία)
 • Angela Pfenninger, IMTAL Europe (Γερμανία)

Επιστημονική επιτροπή

 • Αλεξάνδρα Μπούνια, καθηγήτρια μουσειολογίας, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 • Wolfgang Hochbruck, καθηγητής Βορειο-Αμερικανικών σπουδών με ειδίκευση στο μουσειακό θέατρο, Freiburg University (Γερμανία)
 • Dr Catherine Hughes, Conner Prairie, Διευθύντρια Τμήματος Μουσειακού Θέατρου και Έρευνας, ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσειακού Θεάτρου (IMTAL US, Η.Π.Α.)
 • Dr Peter Inker, Colonial Williamsburg (ΗΠΑ)
 • Dr Yvonne Lammers, Διευθύντρια, Prehistorisch Dorp (Ολλανδία)
 • Scott Maggelsen, αναπληρωτής καθηγητής θεατρικών σπουδών, Bowling Green State University (ΗΠΑ)
 • Νίκη Νικονάνου, αναπληρώτρια καθηγήτρια μουσειοπαιδαγωγικής και ιστορίας της τέχνης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Ελλάδα)
 • Ιουλία Πιπινιά, επίκουρη καθηγήτρια θεατρικών σπουδών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα)
 • Γιώργος Βαβουρανάκης, αναπληρωτής καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα)

panteio

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Πώς μπορώ να εγγραφώ στο συνέδριο;
Για τη διαχείριση της διαδικασίας εγγραφής χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα Eventbrite. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στο συνέδριο, επισκεφθείτε τη σελίδα εγγραφής: https://www.eventbrite.co.uk/e/communicating-the-past-conference-athens-2022-tickets-239149110427

Σημείωση: Όσοι/ες δεν είναι μέλη του IMTAL θα αποκτήσουν αυτόματα ατομική συνδρομή για 1 έτος (2022) με την εγγραφή τους στο συνέδριο.

Οι εγγραφές γίνονται δεκτές με σειρά προτεραιότητας. Οι αποδείξεις θα αποστέλλονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καταχωρίσατε στην παραπάνω φόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Εγγραφή", επιβεβαιώνετε ότι όλες οι πληροφορίες που παρέχετε είναι σωστές. Πιθανώς να υπάρχει διαθέσιμος μικρός αριθμός εισιτηρίων για το συνέδριο ή/και για την εκδρομή την ημέρα έναρξης του συνεδρίου, αλλά δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου:
https://www.eventbrite.se/e/communicating-the-past-conference-athens-2022-tickets-239149110427

Facebook: https://www.facebook.com/events/545476286933106?ref=newsfeed

 

Πολιτική επιστροφής χρημάτων
Επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται έως και 30 ημέρες πριν από την εκδήλωση. Η χρέωση της Eventbrite δεν επιστρέφεται.

 

Κυκλοφόρησε: «We can be the new wind: The interaction of punk, hardcore punk, power pop and neo‐garage with alternative rock in the 1980's"

anesiadisΚυκλοφόρησε από την Earth Island Books το βιβλίο του υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος Αλέξανδρου Ανεσιάδη, «We can be the new wind: The interaction of punk, hardcore punk, power pop and neo‐garage with alternative rock in the 1980's».

Το βιβλίο ασχολείται με τις αλληλεπιδράσεις της hardcore/punk σκηνής με το heavy metal και με το ανεξάρτητο ροκ, στα μέσα της δεκαετίας του 1980, οριοθετεί και καταγράφει την αλληλεπίδραση του hardcore punk, του νεό-garage και της power-pop με τους ήχους του alternative rock στην περίοδο 1980-1989 σε παγκόσμιο επίπεδο. Με περισσότερες από 160 συνεντεύξεις και ακόμη περισσότερες κριτικές, το 'We Can Be The New Wind' περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 1000 συγκροτήματα.

Το εξώφυλλο του βιβλίου αποτελεί δημιουργία του γνωστού σχεδιαστή Brian Walsby, ο οποίος ήταν και μέλος εκείνης της underground τάσης στην Αμερική.

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος