NEA

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου και του Δήμου Αθηναίων

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ & ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Στη στρατηγική σύμπραξη με το Δήμο Αθηναίων για πρότυπες λύσεις στην Αθήνα προχώρησε  το Πάντειον Πανεπιστήμιο, προκειμένου οι δύο φορείς να συνεργαστούν σε εμβληματικές δράσεις που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αθηναϊκή κοινωνία, στο περιβάλλον, αλλά και στην ίδια την πόλη. Η συνεργασία επισφραγίστηκε με ένα μνημόνιο, το οποίο υπογράφηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 ανάμεσα στην Πρύτανι του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη και τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας παρέστησαν εκ μέρους του Παντείου Πανεπιστημίου η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγήτρια Πηνελόπη Φουντεδάκη καθώς και η Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Μπέττυ Τσακαρέστου.

 

Η συνεργασία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πρότυπων λύσεων για πράσινες, βιώσιμες, κλιματικά ουδέτερες, ανθεκτικές και καινοτόμες πόλεις. Στην κατάθεση προτάσεων για την αστική αναζωογόνηση και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου θα έχουν δυνατότητα συμμετοχής και οι κάτοικοι της Αθήνας, ενώ θα αξιοποιηθεί και η συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στα διεθνή Δίκτυα Πόλεων, όπως το Δίκτυο C40 και το Δίκτυο 100 Resilient Cities.

Προβολή του προορισμού, καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής και του Athens Partnership θα συνεργαστεί με το Πάντειο για την ανάπτυξη προγραμμάτων στρατηγικής επικοινωνίας (branding) και ψηφιακού μάρκετινγκ, με στόχο την προβολή της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού για κατοίκους, επισκέπτες, επιχειρηματίες και επενδυτές.

Οι δύο φορείς θα συνεργαστούν και στα πεδία της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από νέες ιδέες, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, διεθνείς συνέργειες, δικτύωση και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου θα μπορούν να συμμετάσχουν στο Digital Lab, το Εργαστήριο Ανάπτυξης Ψηφιακών Λύσεων του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό τον σχεδιασμό καινοτόμων ψηφιακών λύσεων και πιλοτικών εφαρμογών για νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών. 

Η σύμπραξη επεκτείνεται και στον τομέα του πολιτισμού. Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεργαστεί με τη Χορωδία του Παντείου για τη διοργάνωση κοινών εκπαιδευτικών δράσεων και εκδηλώσεων δημόσιου χαρακτήρα.

Ταυτόχρονα, ο δήμος θα δώσει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου στους εποπτευόμενους φορείς του, ενώ το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Παντείου θα δημιουργήσει προγράμματα εκπαίδευσης αιχμής για τα στελέχη του Δήμου Αθηναίων και των φορέων του.


Σεμινάριο με θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη» διοργανώνει το CSR HELLAS για προπτυχιακούς φοιτητές/τριες του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου στα πλαίσια του Φοιτητικού Διαγωνισμού «Νίκος Αναλυτής» που υλοποιείται φέτος για 7η συνεχή χρονιά με θέμα "Δράση για το Κλίμα"

To Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 16:00-17:00 στον Δημοτικό Πολυχώρο ΓΑΛΑΞΙΑΣ- Πλατεία Νέας Σμύρνης και θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο του μαθήματος της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μπέττυς Τσακαρέστου

Ομιλήτρια: κ. Μαρία Αλεξίου Πρόεδρος το ΔΣ του CSR Hellas, Senior ESG Advisor του Ομίλου TITAΝ

Θεματικές του Σεμιναρίου

 1.  Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης: Πορεία μέχρι σήμερα- Η πρόοδος της Ελλάδας σε σχέση με την Ευρωπαική πραγματικότητα
 2. Παρουσίαση του Φοιτητικού Διαγωνισμού "Νίκος Αναλυτης" και της Θεματολογίας "Δράση για το Κλιμα" (Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης #13)3
 3. Συμβολή της ποιοτικής εκπαίδευσης (Στόχος #4), και την αξίας της Συνεργασίας (Στόχος #17) για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης
 4. Παρουσίαση παραδειγμάτων και καλών πρακτικών από την Επιχειρηματική Κοινότητα

Δηλώστε συμμετοχή στον Φοιτητικό Διαγωνισμό (μέχρι τις 20 Απριλίου 2022) ΕΔΩ.


Το παρακάτω βίντεο περιέχει όλες τις συζητήσεις και παρεμβάσεις της εκδήλωσης "Η αναπτυξιακή Δυναμική του Περιφερειακού Τύπου" που οργάνωσε το Εργαστήριο Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού [Media Lab] του Τμήματος και ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων [Σ.Η.Π.Ε.] και πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου 2022 σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βρείτε εδώ

Invitation

 

 

 

--------- Διεθνές Συνέδριο --------- Communicating the Past: Museum theatre and live interpretation Αθήνα, 20 - 21 Μαΐου 2022

ctp

 

Συνέδριο
Communicating the Past: Museum theatre and live interpretation
Αθήνα, 20 - 21 Μαΐου 2022

 

Η θεωρία και οι εφαρμογές του μουσειακού θεάτρου και της ζωντανής ερμηνείας σε μουσεία και τόπους πολιτισμικής αναφοράς είναι το θέμα του διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 21 Μαϊου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Μουσειακού Θέατρου (International Museum Theatre Alliance Europe – IMTAL Europe) και το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με την υποστήριξη της Εταιρίας Μουσειακού Θεάτρου Heterotopia. Γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η αγγλική. Δεν θα υπάρχει μετάφραση.

 • Δήλωση αποποίησης ευθύνης
  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου με φυσική παρουσία των συμμετεχουσών/όντων τον Μάιο του 2022. Δεν θα υπάρχει ψηφιακή αναμετάδοση. Εάν η εξέλιξη της πανδημίας φέρει σημαντικά εμπόδια, ίσως χρειαστεί να μεταφέρουμε τις εργασίες του συνεδρίου σε άλλη ημερομηνία. Η οργανωτική επιτροπή θα λάβει την τελική απόφαση έως τις 20 Μαρτίου, με κριτήριο την πορεία της πανδημίας.

  Εάν κάνετε κράτηση για τη μετακίνηση ή τη διαμονή σας πριν από αυτή την ημερομηνία, παρακαλούμε αναζητήστε προσφορές που μπορούν να αλλάξουν ή να ακυρωθούν με μικρό ή μηδενικό κόστος. Η οργανωτική επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπόλογη για τυχόν έξοδα που θα καταβάλουν οι συμμετέχοντες/ουσες για την παρακολούθηση του συνεδρίου.

Θέματα του συνεδρίου
Τα βασικά

Γιατί χρειαζόμαστε τη ζωντανή ερμηνεία και ποιες μορφές είναι καλύτερες; Γιατί έχει σημασία το μουσειακό θέατρο; Ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ μουσειακού θεάτρου και ζωντανής ερμηνείας; Τι μπορεί να πάει στραβά; Αυτή η θεματική ενότητα πηγαίνει πίσω στα βασικά, συζητώντας διαφορετικές μορφές, μεθοδολογίες, καλές και κακές πρακτικές στο μουσειακό θέατρο και την ζωντανή ερμηνεία.

Το περιεχόμενο

Ζούμε σε έναν ταραγμένο κόσμο. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ευαίσθητα ζητήματα και να αναστοχαστούμε τη διαφορετικότητα; Πώς μπορεί η ζωντανή ερμηνεία να αντιμετωπίσει καλύτερα τα στερεότυπα και να συνεισφέρει στη δημόσια ιστορία; Πώς τοποθετούνται τα μουσεία σε σύγχρονα ζητήματα και πώς οφείλουν να συμμετέχουν σε αυτά οι ερμηνεύτριες/ές; Ποια εκδοχή του παρελθόντος θέλουμε να παρουσιάσουμε;

ctp photo

Φωτογραφία: Maria Storf-Felden, museum live Worms

Κρίση, αλλαγή και σύνδεση

Κρίση σημαίνει αλλαγή. Αν τα δύο τελευταία χρόνια μας δίδαξαν κάτι, αυτό είναι πως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Όμως, οι αλλαγές φέρνουν επίσης ευκαιρίες: να επανεφεύρουμε την ερμηνεία, να επανεφεύρουμε τον τόπο που ερμηνεύουμε (μουσείο, αρχαιολογικός χώρος…) και να επανεφεύρουμε τους εαυτούς μας. Πώς διαφέρουν οι συνθήκες εργασίας στο πεδίο της ζωντανής ερμηνείας από χώρα σε χώρα; Υπάρχουν μορφές που διατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Πώς συνδεόμαστε με το κοινό μας; Πώς παραμένουμε επίκαιροι/ες; Ποιες προκλήσεις έχουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια; Πρέπει να εστιάσουμε αλλού ή να εισαγάγουμε νέα πρότυπα και πρακτικές; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μουσειακό θέατρο για να θέσουμε σύγχρονα ζητήματα σε ένα ιστορικό πλαίσιο; Και πώς μπορούμε να το κάνουμε;

Αυτή η θεματική εξετάζει τη ζωντανή ερμηνεία και το μουσειακό θέατρο ως εργαλεία για την αντιμετώπιση της αλλαγής και της αβεβαιότητας, αλλά και ως έναν τρόπο ενίσχυσης της συμμετοχής των επισκεπτών/ριών σε περιόδους κρίσεων. Επικεντρώνεται επίσης στον τρόπο με τον οποίο η ζωντανή ερμηνεία και το μουσειακό θέατρο μπορούν να βοηθήσουν μουσεία και τόπους πολιτισμικής αναφοράς να παραμείνουν στην επικαιρότητα και να συμμετέχουν πιο ενεργά σε τρέχοντα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

 

Νέα μέσα και τεχνολογίες

Ποιες είναι οι ψηφιακές δυνατότητες του μουσειακού θεάτρου και της ζωντανής ερμηνείας; Αν το κοινό μας έχει γίνει ψηφιακό, τι κάνουμε; Θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε εμπειρίες ζωντανής ερμηνείας ή το μέλλον βρίσκεται στις διαδικτυακές εικονικές συναντήσεις; Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις; Η αφήγηση σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας; Είμαστε έτοιμοι για εμπειρίες που θα συνδυάζουν τη φυσική και επαυξημένη ή εικονική πραγματικότητα; Και πολλά άλλα...

 

Οργανωτική επιτροπή

 • Ανδρομάχη Γκαζή, αναπληρώτρια καθηγήτρια μουσειολογίας, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο (Ελλάδα)
 • Φωτεινή Βενιέρη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο & διδάσκουσα Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ (Ελλάδα)
 • Rebecca Shelley, Heterotopia εταιρία μουσειακού θεάτρου (Ελλάδα)
 • Thomas Aune Olsen, IMTAL-Europe (Νορβηγία)
 • Jack Veldman, πρόεδρος IMTAL Europe (Ολλανδία)
 • Angela Pfenninger, IMTAL Europe (Γερμανία)

Επιστημονική επιτροπή

 • Αλεξάνδρα Μπούνια, καθηγήτρια μουσειολογίας, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 • Wolfgang Hochbruck, καθηγητής Βορειο-Αμερικανικών σπουδών με ειδίκευση στο μουσειακό θέατρο, Freiburg University (Γερμανία)
 • Dr Catherine Hughes, Conner Prairie, Διευθύντρια Τμήματος Μουσειακού Θέατρου και Έρευνας, ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσειακού Θεάτρου (IMTAL US, Η.Π.Α.)
 • Dr Peter Inker, Colonial Williamsburg (ΗΠΑ)
 • Dr Yvonne Lammers, Διευθύντρια, Prehistorisch Dorp (Ολλανδία)
 • Scott Maggelsen, αναπληρωτής καθηγητής θεατρικών σπουδών, Bowling Green State University (ΗΠΑ)
 • Νίκη Νικονάνου, αναπληρώτρια καθηγήτρια μουσειοπαιδαγωγικής και ιστορίας της τέχνης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Ελλάδα)
 • Ιουλία Πιπινιά, επίκουρη καθηγήτρια θεατρικών σπουδών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα)
 • Γιώργος Βαβουρανάκης, αναπληρωτής καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα)

panteio

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Πώς μπορώ να εγγραφώ στο συνέδριο;
Για τη διαχείριση της διαδικασίας εγγραφής χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα Eventbrite. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στο συνέδριο, επισκεφθείτε τη σελίδα εγγραφής: https://www.eventbrite.co.uk/e/communicating-the-past-conference-athens-2022-tickets-239149110427

Σημείωση: Όσοι/ες δεν είναι μέλη του IMTAL θα αποκτήσουν αυτόματα ατομική συνδρομή για 1 έτος (2022) με την εγγραφή τους στο συνέδριο.

Οι εγγραφές γίνονται δεκτές με σειρά προτεραιότητας. Οι αποδείξεις θα αποστέλλονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καταχωρίσατε στην παραπάνω φόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Εγγραφή", επιβεβαιώνετε ότι όλες οι πληροφορίες που παρέχετε είναι σωστές. Πιθανώς να υπάρχει διαθέσιμος μικρός αριθμός εισιτηρίων για το συνέδριο ή/και για την εκδρομή την ημέρα έναρξης του συνεδρίου, αλλά δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου:
https://www.eventbrite.se/e/communicating-the-past-conference-athens-2022-tickets-239149110427

Facebook: https://www.facebook.com/events/545476286933106?ref=newsfeed

 

Πολιτική επιστροφής χρημάτων
Επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται έως και 30 ημέρες πριν από την εκδήλωση. Η χρέωση της Eventbrite δεν επιστρέφεται.

 

Κυκλοφόρησε: «We can be the new wind: The interaction of punk, hardcore punk, power pop and neo‐garage with alternative rock in the 1980's"

anesiadisΚυκλοφόρησε από την Earth Island Books το βιβλίο του υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος Αλέξανδρου Ανεσιάδη, «We can be the new wind: The interaction of punk, hardcore punk, power pop and neo‐garage with alternative rock in the 1980's».

Το βιβλίο ασχολείται με τις αλληλεπιδράσεις της hardcore/punk σκηνής με το heavy metal και με το ανεξάρτητο ροκ, στα μέσα της δεκαετίας του 1980, οριοθετεί και καταγράφει την αλληλεπίδραση του hardcore punk, του νεό-garage και της power-pop με τους ήχους του alternative rock στην περίοδο 1980-1989 σε παγκόσμιο επίπεδο. Με περισσότερες από 160 συνεντεύξεις και ακόμη περισσότερες κριτικές, το 'We Can Be The New Wind' περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 1000 συγκροτήματα.

Το εξώφυλλο του βιβλίου αποτελεί δημιουργία του γνωστού σχεδιαστή Brian Walsby, ο οποίος ήταν και μέλος εκείνης της underground τάσης στην Αμερική.

Κυκλοφόρησε: «Η αξιοποίηση του κινηματογράφου στη διδασκαλία και μάθηση της ιστορίας», βιβλίο του μεταδιδάκτορα Ν. Στάμου

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαζήση το βιβλίο «Η αξιοποίηση του κινηματογράφου στη διδασκαλία και μάθηση της ιστορίας» του Νίκου Στάμου, μεταδιδάκτορα του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Το βιβλίο εστιάζει στη Διδακτική της ιστορίας σε συνάρτηση με την ιστορική κουλτούρα και ειδικότερα με την τέχνη του κινηματογράφου, στο πλαίσιο των πολυγραμματισμών. Στόχος της έρευνας είναι η προσέγγιση του τρόπου με τον οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες αποκτούν δεξιότητες ιστορικού γραμμα¬τισμού, με τη συμβολή του οπτικού γραμματισμού, και διαμορφώνουν στάσεις. https://papazissi.gr/product/i-axiopoiisi-tou-kinimatografou-sti-didaskalia-kai-mathtisi-tis-istorias/

Συμμετοχή του Εργαστηρίου Διαφήμισης- ADandPR Lab στο Mobile World Congress (MWC)2022/4YFN από 28/2 έως 3/3/ 2022

 Συμμετοχή του Εργαστηρίου Διαφήμισης- ADandPR Lab του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου στο Mobile World Congress (MWC)2022/4YFN από 28 Φεβρουαρίου- 3 Μαρτίου 2022 για την ψηφιακή επικοινωνία της Ελληνικής Αποστολής και ως ecosystem partner του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ.) Κεντρικό μήνυμα της Ελληνικής Αποστολής στο MWC22: "Innovation Unleashed"

adpr barcelona
Link: https://www.mwcbarcelona.com/

Link: https://www.mwcbarcelona.com/

Το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων- ADandPR Lab συνεχίζει τη συνεργασία του με τον ΣΕΚΕΕ από το 2013 (https://www.sekee.gr/en/members/affiliate-members/) για την υποστήριξη της Ελληνικής Αποστολής στο Mobile World Congress (MWC/ 4ΥFN στη Βαρκελώνη από 28 Φεβρουαρίου- 3 Μαρτίου 2022, ως ecosystem partner σε θέματα επικοινωνίας στα ψηφιακά μέσα και στα κοινωνικά δίκτυα με τη συμμετοχή των φοιτητριών Ελένης Κακκαβά και Μελίνας Μακρίδου και υπό την ακαδημαϊκή ευθύνη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και Διευθύντριας του εργαστηρίου Μπέττυς Τσακαρέστου.


Follow:
Twitter: https://twitter.com/SEKEE_GR
​Instagram: https://www.instagram.com/sekee.gr/
linkedIn: https://www.linkedin.com/company/sekee/

 
Στο Mobile World Congress(MWC) 2022, το οποίο αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές εκδηλώσεις στην παγκόσμια αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών και προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επιχειρήσεων, οργανισμών και στελεχών από ολόκληρο τον κόσμο λαμβανει χωρα ετησιως στη Βαρκελωνη (https://www.mwcbarcelona.com/). Η Ελληνική αποστολή με κεντρικό συμμετέχει με 44 εταιρίες, οργανισμούς και φορείς που δραστηριοποιούνται σε μια διευρυμένη γκάμα τομέων και έχουν αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα, εφαρμογές και υπηρεσίες, μέλη του ΣΕΚΕΕ και καινοτόμες επιχειρήσεις από θερμοκοιτίδες (incubators), επιχειρηματικούς επιταχυντές (accelerators) και clusters όπως είναι το egg, το Pleiades ΙοΤ και η ΘΕΑ Την οργάνωση της ελληνικής αποστολής συντονίζουν ο Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του κλάδου της τεχνολογίας μέσα από πολυεπίπεδες δράσεις με στόχο την περαιτέρω προώθηση του οικοσυστήματος καινοτομίας, τη διεθνή δικτύωση και την ανάπτυξη συνεργιών. Χορηγοί της ελληνικής αποστολής είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Samsung, η Uni Systems και το egg -enter•grow•go της Τράπεζας Eurobank. Στους υποστηρικτές της ελληνικής αποστολής περιλαμβάνονται ακόμη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το Elevate Greece, η 5G Ventures και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

Η μουσική γέφυρα ανάμεσα στη Στέγη και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ι. Ξενάκη στις 3 & 4 Μαρτίου

Η Γέφυρα Μουσικής Πάνω Από τη Συγγρού ενώνει για 7η συνεχή χρονιά τη Στέγη με το Πάντειο με τη συνδρομή φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος φέτος και πάλι ζωντανά στη φιλόξενη αίθουσα συναυλιών του Παντείου με αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βρείτε εδώ

Η Επίκουρη Καθηγήτρια Ιωάννα Βώβου για την παγκοσμιοποίηση της δημοφιλούς κουλτούρας και της κουλτούρας των φαν 

Η Επίκουρη Καθηγήτρια Ιωάννα Βώβου συμμετέχει στην επιστημονική συζήτηση σχετικά με την παγκοσμιοποίηση της δημοφιλούς κουλτούρας και της κουλτούρας των φαν στο πλαίσιο του «Global Fandom Jamboree Conversation» που διοργανώνεται από τον Σεπτέμβριο του 2021 από τον διεθνούς φήμης ερευνητή Henry Jenkins (Provost Professor of Communication, Journalism, Cinematic Arts and Education, University of Southern California) ανάμεσα σε ερευνητές από 50 περίπου χώρες.


Διαβάστε εδώ.

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος