Εργαστηριακό Μάθημα Δημοσιογραφίας III

410239. Εργαστηριακό Μάθημα Δημοσιογραφίας III: Επικοινωνιακή Προβολή Δημοσιογραφικών Οργανισμών 

Διδάκων: Σταύρος Καπερώνης

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές διδάσκονται τις επικοινωνιακές τεχνικές των δημοσιογραφικών οργανισμών μέσω των κοινωνικών δικτύων. Το εργαστήριο έχει υποχρεωτικές παρακολουθήσεις μαθημάτων καθώς και συμμετοχή στις υποχρεωτικές εργασίες.

Διοργανώνονται διαλέξεις, σεμινάρια και προσομοιώσεις και πραγματοποιεί έρευνες, εστιασμένες στις νέες τάσεις και δράσεις της διαδικτυακής δημοσιογραφίας. Συγκεκριμένα, ανατίθενται στις φοιτήτριες και στους φοιτητές εργασία με σκοπό την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης δημοσιογραφικής έρευνας στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εργασία έχει τρία στάδια.

  • Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την επιλογή της έρευνας γύρω από ένα κοινό θέμα.
  • Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τη συλλογή στοιχείων σχετικά με τις δράσεις των δημοσιογραφικών οργανισμών στα κοινωνικά δίκτυα καθώς και τη δημιουργία βίντεο και ρεπορτάζ.
  • Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη παρουσίαση του θέματος, τόσο μέσω της προβολής του στα κοινωνικά δίκτυα όσο και μέσω του τελικού μονταρισμένου ρεπορτάζ (video, συνεντεύξεις).

 

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος