Εργαστήριο Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού

Διευθυντής: Καθηγητής Νικόλαος Λέανδρος

 

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα της ίδρυσής του [ΦΕΚ 126Α/18.6.1999), το Εργαστήριο υπηρετεί τα γνωστικά αντικείμενα της Επικοινωνίας, των ΜΜΕ, των Νέων Τεχνολογιών και του Πολιτισμού. Κύρια αποστολή του Media Lab είναι η κάλυψη σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο των διδακτικών και ερευνητικών αναγκών του Τμήματος, η ανάπτυξη προγραμμάτων διδασκαλίας και έρευνας για μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές και υποψήφιους/ες διδάκτορες, η κάθε μορφής συνεργασία με όλα τα κέντρα ερευνών, ινστιτούτα και ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, εφόσον οι επιστημονικοί στόχοι συμπίπτουν, συμβαδίζουν και αλληλοσυμπληρώνονται, η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και η πραγματοποίηση δημοσιεύσεων και εκδόσεων, η συνεργασία με δήμους, δημόσιες υπηρεσίες, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς για στη μελέτη προβλημάτων ανάπτυξης της χώρας.

Το Media Lab επιδεικνύει πλούσιο έργο, ιδιαίτερα ως προς την κάλυψη των διδακτικών αναγκών του προπτυχιακού έργου του Τμήματος, μέσω των Εργαστηρίων Κατεύθυνσης (Δημοσιογραφίας, Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων, Πολιτισμού και πολιτιστικής διαχείρισης), καθώς και του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών και παλαιότερα του Εργαστηρίου Ρητορικής και Λόγου. Το Media Lab είναι μια αξιόλογη δομή, σημαντική για την παιδαγωγική φιλοσοφία του Τμήματος. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στη διαμόρφωση των βασικών προϋποθέσεων που θα του επιτρέψουν να ανταποκριθεί στις νέες εξελίξεις της ψηφιακής εποχής, του blockchain και του Web 3.0, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες εξωστρέφειας και καινοτομίας του νέου θεσμικού πλαισίου που αφορά τα ΑΕΙ.

Μία πρόσφατη, ιδιαίτερα θετική, εξέλιξη για το Τμήμα είναι η έγκριση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), βάσει αίτησης που κατέθεσε το Τμήμα στις 16/12/2019, με αποκλειστικό σκοπό την αρχιτεκτονική ανακαίνιση και τον τεχνολογικό και τεχνικό εξοπλισμό του ραδιοτηλεοπτικού στούντιο του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού επί της οδού Χιλλ 3-5, το οποίο εντάσσεται στο Media Lab, με βάση πρόταση δωρεάς που κατέθεσε στο ΙΣΝ ομάδα μελών ΔΕΠ εκ μέρους του Τμήματος και του Ιδρύματος. Χάρη και στη δωρεά του ΙΣΝ, για την ανακαίνιση ενός από τους βασικούς χώρους του, το Media Lab εισέρχεται σε μια περίοδο δυναμικής ανάπτυξης και εξέλιξης που θα συμβάλει στην τοποθέτησή του σε μια ενισχυμένη θέση ανάμεσα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ελλάδα και διεθνώς.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook

Συνεργάτες

 

logo

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα
136, Syngrou Avenue, Athens 17671, Greece 

e-mail: emme@panteion.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών στη Γραμματεία του Τμήματος [2ος όροφος παλαιού κτiρίου]: κάθε Τρίτη 10:00 - 13:00

Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ., οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.ΦΟΙ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών) στο αίθριο του νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 9.30' – 13.30'

210-920 1428 Θεοδώρου Βασιλική, εξυπηρέτηση φοιτητών 

210-920 1064 Καραλής Δημήτρης,  Αναπληρωτής Προϊστάμενος